Discurs cutremurător de la tribuna Parlamentului Rep. Moldova:

0
109

maria-ciobanu-Un discurs cutremurător a fost ținut de la tribuna Parlamentului de la Chișinău de deputatul liberal-democrat Maria Ciobanu. Cu referire la parlamentarii care au sărbătorit Ziua Victoriei, de pe 9 mai, Maria Ciobanu a vorbit despre adevăratele ”victorii” ale rușilor în fața populației dintre Prut și Nistru: deportări, sărăcie, foamete organizată.

Cine a organizat foametea, deportările, sărăcia?

Doamnelor și domnilor deputați, necăjiți cetățeni ai statului captiv Republica Moldova!

Ceea ce se întâmplă în „țara așezată în calea răutăților”, vorba bătrânului cronicar Grigore Ureche, este strigător la cer. Dodon și ortacii să, mizând pe electoratul cu 8 și mai puține clase, își permit acțiuni care sfidează bunul-simț, ne prezintă în lume drept un popor necărturar, fără memorie istorică, fără demnitate, cu o coloană vertebrală rău scorojită…

Ce avem noi totuși de sărbătorit la 9 mai? De ce rușii nu și-au permis să sărbătorească așa-zisa victorie în cel de al doilea râzboi mondial pånă în 1965? De aceea, domnilor aleși ai poporului, că numai prilej de sărbătoare nu poate fi 9 mai! Comemorare, deplângere, da! Este cunoscut faptul că istoria o scriu biruitorii, dar chiar și așa, doar sovieticilor se datorează înfrângerea fascismului? Dacă americanii nu hrăneau ostașii sovietici, mai puteau ei ține arma în mână? Cu ce a fost mai uman sovietismul? Cui îi datorăm foametea organizată? Cum îi cheamă pe acei sovietici care au măturat podurile gospodarilor satelor noastre? Cine se face vinovat de deportările părinților, buneilor noștri în siberiile de gheață? Avem astăzi, în mileniul trei, o cifră exactă a celor care își dorm somnul veșnic în pustietățile Rusiei? De ce, tovarășe Dodon de la Sadova, nu ai pus în mâinile celor care mărșăluiau la 9 mai, țipând cântece sovietice, și portretul bunelului meu, Vasile Chercheja, din localitatea Găureni, Nisporeni, care gospodar fiind a umblat fugar în timpul deportărilor prin râpi și văi de răul sovieticilor… Suferind de frig și foame a fost paralizat și timp de 17 ani a fost țintuit la pat. Moartea i s-a tras de la acest calvar l-a care a fost supus de către puterea sovietică. Ce rău a făcut bunelul meu autorităților sovietice, crescând 8 copii din muncă în sudoarea frunții? Și astăzi sătenii îl pomenesc drept un un om dintr-o bucată, fruntea satului… L-a scăpat de Siberia un fin de cununie, șoptindu-i să fugă de golanii care vânau gospodarii satului, pentru a-i deporta, iar ei între timp intrau în posesia gospodăriilor ridicate prin muncă. Acasă rămas, bunelul meu tot o Siberie a trăit.

banda-ocupantului-nb_

Scoaterea panglicii ocupantului de la naftalină, domnule Dodon, parazitul Colorado, este de asemenea o sfidare a memoriei bunilor noștri. Este o încercare de a-i da o altă conotația imperiului țarist. Mai răsfoiți, domnilor deputați și alte manuale, împreună cu copiii Dvs, nu rămâneți încremeniți în cele sovietice. Azi, cu regret, sunt mai actuale ca niciodată versurile marelui Eminescu, pe care vi le dedic: „Voi sunteți urmașii Romei? Niște răi și niște fameni!/ I-e rușine omenirii să vă zică vouă oameni!/ Și această ciumă-n lume și aceste creaturi/ Nici rușine n-au să ieie în smintintele lor guri/Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,/ Îndrăznesc ca să rostească pân-și numele tău… țară!”

 

Nu mai mergeți, socialiștilor, pe la monumentele lui Ștefan cel Mare și Mihai Eminescu. Nu vă atingeți de nume și evenimente care ne-au marcat istoria, destinul. Vreți la putere? Invocați-i pe Lenin, Stalin și alți bandiți care vă reprezintă ideologia de partid. Lăsați acest popor necăjit în pace. Lăsați-l odată în pace!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ