Distrugerea Antenei C: fapt împlinit

0
63

DECLARAŢIE

Constatăm că la mai bine de două luni de la finalizarea „multdoritei” privatizări a Antenei C, procesul de reorganizare a staţiei nu a urmărit decât un singur scop: distrugerea unei echipe de profesionişti şi lichidarea unuia dintre cele mai populare posturi de radio din Moldova. Odată cu disponibilizarea cvazitotală a profesioniştilor de la radio în data de 6 aprilie 2007, opera de distrugere a Antenei C, plăzmuită de către reprezentanţii puterii şi realizată cu atâta iscusinţă în numele „parteneriatului politic”, este desăvârşită.

Efectele privatizării Antenei C sunt vizibile: din grila de emisie a staţiei au dispărut informaţiile pluraliste, emisiunile de analiză, de cultură şi de spiritualitate, rubricile cu conţinut educativ şi cognitiv şi multe alte programe interactive destinate publicului larg. Cei care au preluat postul public municipal şi-au bătut joc de public şi au profanat numele Antenei C, un nume la a cărui creare şi afirmare au muncit ani în şir tocmai cei care acum sunt nevoiţi să părăsească instituţia.

Considerăm că de acum încolo nu mai dorim să ne identificăm cu actuala, ci cu fosta Antena C. Credem că noul proprietar ar trebui să dezvăluie identitatea staţiei şi să explice publicului ce conţine abrevierea „C” din denumire. Pentru vechea echipă şi pentru ascultători Antena C a însemnat Antena Capitalei, Antena Chişinăului.

În aceste condiţii, solicităm noii administraţii să renunţe la semnalele de identificare a Antenei C, la promo-urile şi jingle-urile create până la privatizare, întrucât acestea constituie produsul intelectual al fostei echipe. Recomandăm noii administraţii să renunţe şi la denumirea staţiei, deoarece ea nu este în corespundere cu conţinutul cu care a fost percepută Antena C până acum: curaj, demnitate, profesionalism, spirit de echipă. Credem că acest lucru ar fi corect din punct de vedere moral şi etic.

Părăsim o instituţie care ne-a fost dragă şi în care ne-am simţit ca o familie adevărată. Ne-am făcut cu toţii datoria şi suntem mândri pentru realizările şi performanţele noastre. Se încheie un capitol foarte frumos din viaţa fiecăruia dintre noi. Lupta pentru dreptate şi adevăr, pentru o presă liberă şi independentă nu s-a încheiat.

Foştii angajaţi ai Antenei C

Chişinău, 5 aprilie 2007

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ