Dmitri Rogozin a primit, la sosirea în Republica Moldova, un sms cu textul „Bine aţi venit în România”

0
130

 

  1. Cunoaşte-ţi Ţara/Zeci de basarabeni, întâmpinaţi cu braţele deschise la Ciugud

Comuna Ciugud din judeţul Alba a primit oaspeţi din Republica Moldova – 50 de basarabeni care vizitează în premieră România prin intermediul programului „Cunoaşte-ţi Ţara”.

Basarabenii au dorit să afle cum funcționează administrația publică din Ciugud, consultarea opiniei publice privind administrația, fondurile europene și proiectele de succes demarate în comună.

În cadrul vizitei, aceştia au avut o întâlnire cu primarul de Ciugud, Gheorghe Damian, și au vizitat proiecte de succes implementate de administrația locală.

http://infoprut.ro/44586-cunoaste-ti-tarazeci-de-basarabeni-intampinati-cu-bratele-deschise-la-ciugud.html

 

  1. Dmitri Rogozin a primit, la sosirea în Republica Moldova, un sms cu textul „Bine aţi venit în România”

Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a comentat pe reţele de socializare că, imediat după venirea în Republica Moldova, a primit, în momentul conectării la reţelele locale, un mesaj „ciudat” în care i se spunea „Bine aţi venit în România”, relatează presa de la Chişinău.

„Am primit un mesaj ciudat pe telefon atunci când am ajuns pe Aeroportul din Chişinău: Bine ai venit în România”, a scris Dmitri Rogozin, conform Publika.md şi Unimedia.info.

http://www.mediafax.ro/externe/dmitri-rogozin-a-primit-la-sosirea-in-republica-moldova-un-sms-cu-textul-bine-ati-venit-in-romania-15517995

 

  1. Protest la Chişinău împotriva vizitei vicepremierului rus Dmitri Rogozin în Republica Moldova

Un protest împotriva vizitei efectuate în Republica Moldova de către vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost organizat marţi de Clubul Studenţilor Liberali pe aeroportul internaţional din capitala republicii, informează Radio Chişinău, preluat de Agerpres.

Studenţii liberali au scandat lozinci precum ‘Armata rusă – afară’ şi ‘1812 – nu uităm, nu iertăm’.
Totodată, Partidul Dreapta a cerut ca Rogozin să fie declarat ‘persona non grata’ în Republica Moldova.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/protest-la-chisinau-impotriva-vizitei-vicepremierului-rus-dmitri-rogozin-in-republica-moldova-421937

 

  1. Comemorarea tristei zile de 28 iunie 1940 la Paris

În seara zilei de 4 iulie 2016 la Paris s-a desfășurat Conferința „Istorie și memorie în spațiul românesc: 76 de ani de la anexarea Basarabiei de către URSS”. Evenimentul a fost organizat de către Asociația pentru Integrarea Migranților (AIM) în parteneriat cu Acțiunea 2012 Paris și cu Asociația Mediatică Pro-Diaspora Franța și s-a înscris în seria de acțiuni organizate de către comunitatea românească în fiecare an la Paris, pentru a comemora aniversarea agresiunii sovietice asupra României, din 28 iunie 1940.

http://www.timpul.md/articol/comemorarea-tristei-zile-de-28-iunie-1940-la-paris-94815.html

 

  1. Kaufland se extinde în Republica Moldova

Grupul german Kaufland, cel mai puternic comerciant din România, cu afaceri de peste 2 miliarde de euro în 2015, îşi face intrarea, peste doi ani, pe piaţa din Republica Moldova.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Kaufland+se+extinde+in+Republica+Moldova

 

  1. Din toată inima, pentru România

Programul ARC din cadrul Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni se bucură de simpatie și recunoștință din partea celor implicați, adică a românilor de pretutindeni.

Anul acesta ne-am întâlnit la Tabăra „Oglinzi” din preajma Cetății Neamț, adică la Târgu Neamț. Peste 150 de elevi, liceeni, tineri s-au adunat acolo pentru a comunica, a învăța, a se odihni, a călători, a cunoaște, cât mai bine, România. S-au întâlnit cei din Ungaria, R. Moldova, Bulgaria, România. Am mers împreună cu profesoara noastră Alexandra Tănase, care ne-a purtat de grijă și ne-a ghidat pe parcursul acestor zile.

http://www.timpul.md/articol/din-toata-inima-pentru-romania-94819.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ