DOC | #69 #70 Alte două localități și-au oficializat dorința de Unire

0
153

 

  1. DOC | #69 #70 Alte două localități și-au oficializat dorința de Unire

După satul Sireți din raionul Strășeni, alte două localități au spus „DA” Unirii. Este vorba despre satele Cuhnești din raionul Glodeni și Bolohan din Orhei. Declarația din Cuhnești a fost semnată inclusiv de 2 consilieri din partea PSRM.

http://10tv.md/2018/02/28/doc-69-70-alte-doua-localitati-si-au-oficializat-dorinta-de-unire/

 

  1. Ora și Declarația de UNIRE! Chircăiești, raionul Căușeni a pus ștampila pentru Reîntregire

A 67-a Declarație de UNIRE a fost semnată de către localitatea Chircăiești, raionul Căușeni. Actul de Reîntregire a fost votat de către primarul localității, Galina Ceban și 11 consilieri locali.

http://10tv.md/2018/02/28/ora-si-declaratia-de-unire-chircaiesti-raionul-causeni-pus-stampila-pentru-reintregire/

 

  1. Ce reprezintă România pentru Republica Moldova

România este principalul stat finanțator extern, principalul partener comercial și principalul avocat al Republicii Moldova. Mai mult, România este singura Țară care a sprijinit în mod concret populația dintre Prut și Nistru.

http://10tv.md/2018/02/28/ce-reprezinta-romania-pentru-republica-moldova/

 

  1. Institutul de Medicină din Chișinău va avea o unitate de primiri urgente, prin programul operational comun România-Rep. Moldova

O Unitate de Primiri Urgente va fi construită în cadrul Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău, iar Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic municipal Bălți va fi reconstruită, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

http://infoprut.ro/49388-institutul-de-medicina-din-chisinau-va-avea-o-unitate-de-primiri-urgente-prin-programul-operational-comun-romania-rep-moldova.html

 

  1. Crește unionismul în PSRM. Doi consilieri socialiști din Cuhnești au votat Declarația de Unire

Declarațiile de Unire cu România, curg pe bandă rulantă. Încă o localitate care și-a exprimat dorința de reîntregire a neamului românesc este comuna Cuhnești din raionul Glodeni. Declarația a fost semnată și de către doi consilieri socialiști, care, în pofida „valorilor” promovate de partid, s-au dovedit a fi adevărați unioniști.

https://deschide.md/ro/stiri/social/27121/FOTO-Cre%C8%99te-unionismul-%C3%AEn-PSRM-Doi-consilieri-sociali%C8%99ti-din-Cuhne%C8%99ti-au-votat-Declara%C8%9Bia-de-Unire.htm

 

  1. Consiliul Județean va face ”un gest simbolic pentru frații noștri de peste Prut”

La propunerea consilierului județean PSD Dan Birișiu, în CJ Bistrița-Năsăud s-a votat în unanimitate pentru elaborarea unei Rezoluții de Unire a României cu Republica Moldova, care să fie supusă aprobării în următoarea ședință.

https://www.timponline.ro/consiliul-judetean-face-gest-simbolic-fratii-nostri-peste-prut/

 

  1. Laboratorul de microbiologie şi imunologie clinică al IMC, renovat cu suportul României, a fost inaugurat

La Institutul Mamei şi Copilului a fost inaugurat Laboratorul de microbiologie şi imunologie clinică, renovat în cadrul „Proiectului privind renovarea şi utilarea secţiilor IMSP Institutul Mamei şi Copilului” cu finanțare din partea Guvernului Român.

https://www.publika.md/laboratorul-de-microbiologie-si-imunologie-clinica-al-imc-renovat-cu-suportul-romaniei-a-fost-inaugurat_2997367.html

 

  1. Centenarul și soarta României în Europa. PACT, 9 propuneri de reforme

Partidul Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) are nouă propuneri de reforme pentru România, în contextul în care oamenii lui Sebastian Burduja doresc ca țara noastră să își consolideze poziția în Europa în anul Centenarului Marii Uniri.

https://psnews.ro/centenarul-si-soarta-romaniei-in-europa-pact-9-propuneri-de-reforme-206698/

 

  1. În Parlamentul României se cere dublarea numărului de membri ai Comisiei pentru cetăţenie

În Parlamentul României se cere dublarea numărului de membri ai Comisiei pentru cetăţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. Declaraţia aparţine deputatului Constantin Codreanu.

http://tvrmoldova.md/actualitate/in-parlamentul-romaniei-se-cere-dublarea-numarului-de-membri-ai-comisiei-pentru-cetatenie/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ