Documentarul UNIONIȘTII! Basarabia e România

0
76
  1. Documentarul UNIONIȘTII! Basarabia e România

O producţie Zulu Films şi Task Force Media (2018)

În anul Centenarului, primii în linia bătăliei pentru Marea Unire a românilor într-o singură ţară sunt militanţii din Platforma “Acţiunea 2012”.

Cunoaşte-i pe tinerii care au umplut România de celebrele graffiti cu “Basarabia e România”, află ce îi însufleţeşte pe unioniştii care dau piept cu jandarmeria de la noi, cu carabinierii din Republica Moldova şi care îndrăznesc să tulbure nepăsarea politicienilor de pe ambele maluri de Prut. Glasul lor care cere ca România Mare să revină în vechile hotare se aude acum de la Chişinău la Bruxelles.

https://10tv.md/2018/05/31/live-acum-documentarul-unionistii-basarabia-e-romania/

 

  1. Hora Unirii a răsunat la frontiera moldo-română

Hora Prieteniei, pe melodia Horei Unirii, incinsă de copii din R. Moldova și România la frontieră!

Polițiștii de frontieră din Republica Moldova și România au oferit un cadou mai devreme cu ocazia zilei de 1 iunie, pentru copii de la școala de tip internat din satul Cărpineni și copii din comuna Pădureni, jud. Vaslui,

https://deschide.md/ro/stiri/social/31794/VIDEO–Hora-Unirii-a-r%C4%83sunat-la-frontiera-moldo-rom%C3%A2n%C4%83.htm

 

  1. Fotbal pentru Centenar: peste 300 de meciuri în 3 zile. Marea unire a 1.000 de copii

Peste 1.000 de mici fotbaliști visează să pună mâna pe Cupa Fotbal a la Cluj, ediţia 2018, specială întrucât este dedicată Marii Uniri.

http://ziuadecj.realitatea.net/sport/fotbal-pentru-centenar-peste-300-de-meciuri-in-3-zile-marea-unire-a-1000-de-copii–174283.html

 

  1. Bucurii pentru copii // Poliţia Municipală Galaţi a venit cu daruri pentru copiii din Slobozia Mare

În urma colaborării dintre Inspectoratul Naţional de Poliţie Cahul şi Poliţia Municipală Galaţi, o frumoasă donaţie sub formă de jucării a ajuns la copiii de la grădiniţele-creşă Licurici şi Mioriţa din satul Slobozia Mare, de Ziua Internaţională a Copiilor.

Copiii și educatorii au prezentat un spectacol muzical de excepție pentru oaspeţii veniţi de peste Prut, iar copiii au fost foarte bucuroşi în urma darurilor primite.

https://deschide.md/ro/stiri/social/31821/Bucurii-pentru-copii–Poli%C5%A3ia-Municipal%C4%83-Gala%C5%A3i-a-venit-cu-daruri-pentru-copiii-din-Slobozia-Mare.htm

 

  1. OFICIAL // Cetățenii din diasporă și stânga Nistrului se pot înregistra online pentru alegeri

Cetățenii Republicii Moldova care se află în străinătate sau își au domiciliul în localitățile din stânga Nistrului și intenționează să voteze la următoarele alegeri parlamentare ordinare se pot înregistra în prealabil. Pentru aceasta, urmează să completeze formularul de înregistrare online, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md, transmite IPN.

https://www.timpul.md/articol/oficial—-cetaenii-din-diaspora-i-stanga-nistrului-se-pot-inregistra-online-pentru-alegeri–131220.html

 

  1. Ludovic Orban: „Cetățenii Republicii Moldova nu trebuie să ezite nici măcar o secundă dacă să aleagă proiectul european”

Pentru Republica Moldova nu există altceva decât traiectoria europeană, deoarece altceva înseamnă sărăcie, lipsă de democrație, lipsă de șansă de reușită în viață, astfel cetățenii moldoveni nu trebuie să ezite nici măcar o secundă dacă să aleagă proiectul european. Opinia este împărțită de preşedintele celui mai mare partid de opoziție din România, Partidul Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban.

https://cotidianul.md/actualitate/ludovic-orban-cetatenii-republicii-moldova-nu-trebuie-sa-ezite-nici-macar-o-secunda-daca-sa-aleaga-proiectul-european/

 

  1. Mii de copii din Galaţi vor să intre în Cartea Recordurilor cu o pânză pictată în culorile tricolorului

Peste 2.000 de copii din Galaţi au desenat tricolorul pe cea mai lungă pânză din lume şi au participat la un flashmob filmat cu o dronă pentru a sărbători Ziua Copilului şi Anul Centenarului. Evenimentele au avut loc simultan în cele mai importante zone de promenadă din oraş.

http://tvrmoldova.md/centenar/mii-de-copii-din-galati-vor-sa-intre-in-cartea-recordurilor-cu-o-panza-pictata-in-culorile-tricolorului/

 

  1. Copii şi tineri din Republica Moldova şi diasporă vor participa la Programul DOR 2018

100 de copii din diasporă şi din Republica Moldova au fost selectaţi pentru a participa la cea de-a VI-a ediţie a Programului DOR – Diaspora*Origini*Reveniri, care se va desfăşura în perioada 19-28 august 2018, sub patronajul prim-ministrului Republicii Moldova.

http://tvrmoldova.md/social/copii-si-tineri-din-republica-moldova-si-diaspora-vor-participa-la-programul-dor-2018/

 

  1. Editura Cetatea de Scaun a lansat volume despre Basarabia şi Republica Moldova, la Bookfest

Volumele „Noi despre vecini şi vecinii despre noi”, cu subtitlul „Manualele de istorie în Republica Moldova, România şi Ucraina”, de Sergiu Musteaţă şi „Basarabia, la un secol de la Marea Unire” de Sergiu Musteaţă şi Dorin Cimpoeşu, apărute la Editura Cetatea de Scaun, au fost lansate joi la Bookfest.

https://www.agerpres.ro/cultura/2018/05/31/editura-cetatea-de-scaun-a-lansat-volume-despre-basarabia-si-republica-moldova-la-bookfest–118886

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ