Dodon a fugit de unioniştii din Roma ca “mumia de tămâie”

0
1506
  1. Valea Viilor s-a înfrățit cu o localitate din Republica Moldova

Ediția 2017 a Festivalul “Marțian Negrea” de la Valea Viilor a avut parte de un moment important. Sâmbătă seara, în cadrul unei ședințe festive a Consiliului Local, a fost semnat acordul de înfrățire între Valea Viilor și satul Plop, raionul Dondușeni din Republica Moldova. Înfrățirea dintre cele două localități va crea astfel cadrul favorabil pentru derularea unor programe, proiecte și activități comune în mai multe domenii, stabilite de cei doi primari.

http://sibiu100.ro/judet/115978-valea-viilor-s-infratit-cu-o-localitate-din-republica-moldova/

 

  1. Kaufland planifică deschiderea a circa 50 de magazine în Republica Moldova

Compania germană Kaufland planifică deschiderea a circa 50 de magazine în Moldova, inclusiv unul în Găgăuzia, scrie gagauzinfo.md, cu referire la administratorul Kaufland, Gabriel Vinte, citat de Unimedia.md.

https://deschide.md/ro/stiri/social/20804/Kaufland-planific%C4%83-deschiderea-a-circa-50-de-magazine-%C3%AEn-Republica-Moldova.htm

 

  1. Dodon a fugit de unioniştii din Roma ca “mumia de tămâie”

Mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova stabiliţi în Italia au organizat un protest după ce Igor Dodon, care se află într-o vizită la Roma, nu a venit la întâlnirea planificată cu diaspora.

http://infoprut.ro/48598-dodon-fugit-de-unionistii-din-roma-ca-mumia-de-tamaie.html

 

  1. Lumea academică, reunită în Bacău

„Ne bucurăm de o participare extrem de numeroasă, în acest an, inclusiv din afara țării. Sunt prezenți reprezentanți ai trei universități și ai unui institut de cercetare din Republica Moldova, la care s-au alăturat alte zece universități din București, Bacău, Iași, Cluj, Sibiu, Constanța, Pitești, Timișoara.

https://www.desteptarea.ro/lumea-academica-reunita-bacau/

 

  1. Consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu: Acţiunea în spaţiul de securitate transatlanitc este comună, nu există alternative. Nu se pune problema unei concurenţe sau duplicări

Consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu a spus, la ediţia MEDIAFAX Live din această săptămână că în spaţiul unic de securitate transatlantic trebuie acţionat în comun, neexistând alternative, penru că aici nu se pune problema unei concurenţe sau duplicări.

B.A.: Eu cred că au simţit aceste beneficii, mai ales că Acordul de Asociere care a fost încheiat între România şi Republica Moldova a produs efecte pozitive în ceea ce priveşte orientarea economiei Republicii Moldova către piaţa Uniunii Europene, A existat o creştere a acestor schimburi, chiar dacă sunt şi unele opinii singulare, pe invers, ca să spun aşa.

http://www.mediafax.ro/politic/exclusiv-consilierul-prezidential-bogdan-aurescu-actiunea-in-spatiul-de-securitate-transatlanitc-este-comuna-nu-exista-alternative-nu-se-pune-problema-unei-concurente-sau-duplicari-video-16808086

 

  1. Istorici: Convocarea Sfatului Ţării, una dintre deciziile epocale ale elitelor basarabene

Sfatul Ţării a fost primul organ reprezentativ al Basarabiei care a urmat voinţa poporului. În acord cu populaţia, la 27 martie 1918, a fost posibilă votarea Unirii Basarabiei cu România.

http://radiochisinau.md/video-istorici-convocarea-sfatului-tarii-una-dintre-deciziile-epocale-ale-elitelor-basarabene—58784.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ