Dodon sa spună curat unde sunt 500 de milioane

0
558

Dodon si Zana-Karabina trebuie sa spuna curat unde sunt 500 de milioane de lei, luati fraudulos de la Baca de Economii Sau Dodon nu vede presedintia dupa cum Voronin nu-si vede ceafa fara oglinda

dodon-voronin-psrm-pcrm

Dupa Filat, pro-europeanul  care s-a ars cu banca si aeroportul , vine randul lui Dodon si al Zanei Karabina.  Mass media din R.Moldova a intrat in posesia unor documente, prezentate de un fost angajat al Bancii de Economii din care rezulta ca cei doi Zana si Dodosa si-au tras chilipir bun.

Din documente rezulta ca Banca de Economii a fost pusa, practic, in situatia de insolvabilitate inca la inceputul anilor 2000, dar in special dupa ce  Zinaida Greceana a preluat Ministerul Finanţelor, iar Igor Dodon pe cel al economiei. Banii au fost spalaţi de persoane din anturajul celor doi.  In lista figureaza, desigur, fabrica de vin de la Cojusna, unde intr-o functie responsabila a activat sotul Zanei-Karabina.

Pofta vine mancand

Dupa primul succes, barbatelul Zanei l-a obtinut pe al doilea. El a obtinut credite pentru „Alsvit- print” SRL, al carei fondator era o companie off-shore „Handows Trading”, cu proprietar-beneficiar tot același Alexei Greceanai. Intreprinderea de stat „Servicii transport auto” I.S., „Aroma” S.A,  compania „Moldresurse” figureaza in documente care nu pot fi anulate si pentru care Zana si Dodosa trebuie sa raspunda. Mai aflam ca grupul de companii afiliate „Sanin” (uzina Aschim, întreprinderea mixta Sanin, SRL Sanin Plus și Sanin Ecopac) ia credit de la BEM in conditii foarte suspecte, proprietarii ei se afla in relatii stranse cu Dodon.

Cum vor proceda acesti doi mancurti, carora Putin le-a dat liber la furat in R.M. Vor nega totul ca si in cazul lui Viorel Melnic, care a fost sef al departamentului vamal si  a fost chiar membru al cc al partidului lui dodon?

Melnic, cumatrul lui Dodon il consiliaza pe Shor

Din 2008, Dodon , impreuna cu Viorel Melnic, cumatrul sau, figurant in Raportul Kroll, si inca un individ care se pronunta pentru indepenta Gagauziei, transformau carnea de pasare brazialiana in carne moldoveneasca. Ea ajungea in pietele din R.M. fara ca  sa fie percepute taxele vamale.

Au fost deconspirati  in 2010, doar ca achema a functionat si dupa aceasta. Ea a fost mentinuta datorita legamantului dintre Viorel Melnic – Tudor Balitsky, fost sef la vama si fin al lui Filat. Balitsky si Melnic sunt angajatii actualmente de catre Shor.

Cu toate ca sustine ca l-a alungat pe Melnic din partid, relatiile lui Dodon cu respectivul sunt foarte stranse. Ati observat cum Dodon a inchis clontul dupa ce Shor l-a avertizat sa nu se intinda prea tare ca s-ar putea sa nu-l ajunga plapuma plina cu bani pe care i-a facut-o cadou? Indiscutabil, Dodon l-a rugat pe Voronin  sa-l faca pe Melnic viceministru al Economiei, iar ulterior – sef la vama. Se putea altfel? Dodon si Melnic au fost colegi de grupa la univeristatea agrara, au locuit in aceeasi odaie.

Ghimpu are o solutie – procuror european de origine romana

Povestea lui Dodon, neprihanitul, care din 22 de mii de lei isi permite sa-si invete progenituruile limba si istoria romanilor la liceul Pormeteu, sa tina o casa de 3 milioane, sa calatoreasca la Cipru este una de duzina. Subiectele ei, vor fi examinate  in detaliu  pe parcursul a sase luni, astfel incat avortonului de Sadova ii va iesi presedintia pe nas. Mai mult, o va putea trai efectiv la Parnaie, alaturi de Zana si Filat.

Nu v-ati intrebat niciodata de ce Zana-Karabina si Dodon merg tandru prin mocirla politica de pe Bac si nu-i desparte nimic deocamdata? Zinaida Petrovna sustine ca nu este membru al partidului socialistilor. Ea este laturasa poporului la aceasta formatiune de farisei – Turcan, Neguta, legati deocamdata prin fire rosii nevazute de banii sutrasi de la BEM in perioada  in care Voronin a fost  marel mahar.

Acum Voronin ii are la mana pe Dodon si Zana Karabina: Ii poate baga la Mititica daca, desigur, el nu are pufusor pe botisor. Am scris, in repetate randuri, ca apropierea nefireasca  de Kremlin a lui Filat,  Dodon, Greceanai , ca sa nu mai vorbim de Voronin , are la origine interesul de a se capatui, de a fura, dar nu de a ferici poporul.

O lista transparenta a privatizarilor Rusiei in R.M. ne-ar lasa pe toti masca. Am fost prezent la discutii in cadrul carora erau   realizate intelegeri de a vinde rusilor cele mai mari combinate de vin. S-a sperat ca vor exporta productia vinicola fratilor mai mari. Nu a fost sa fie. Toata proprietatile R.M. din Transnsitria, inclusiv conducta de gaz (autor Ion Sturza) au fost vandute rusilor.

Concluzia pe care o tragem e una singura. Sunt foarte frumosi si inspirati cei care vin cu denunturi, dupa cum ar fi Shor, de exemplu. Ar putea face cativa ani de parnaie si sa ramana cu averea obtinuta fraudulos in R.M. intacta. Asa nu se poate! imi veti rerposa.

Ghimpu deocamdata tace, dar are in calcul un pas extraordinar de important. Dat fiind ca problema in cauza figureaza pe ordinea zilei si la DNA, liderul liberal nu va pregeta sa propuna modificarea legislatiei prin care posesorii de averi ilicite sa fie expropriati. Astfel nu vom mai plati noi banii furati de banditii  cu ifose de politicieni smeriti, aparatori ai moloveneismului primitiv.

De ce Ghimpu nu o face acum? Fiindca  banditii au aparatori in persoana DAdonilor care ii protejeaza pe topi si pe Filat, pe Sturza . Ei destabilizeaza imediat situatia. Asta le convine – ca in R.M, sa inceapa razboiul civil (ideea lui Dodon), iar ei sa scape basma curata.

Sa nu ne facem iluzii crezand ca DAdonii au acumulat 400 de mii de semnaturi pentru referendum fara niciun ban. S-au dat bani grei  si se vor da pentru a aduce oamenii la miting pe 24 aprilie, in ajunul Pastelui, de Florii.

E culmea cinismului. Indiscutabil, toti acesti indivizi vor arde in flacarile iadului. Dar ce facem noi pana atunci? Le permitem sa-si ridice fustele in cap mai departe?

Sunt sase luni la mijloc, perioada de timp in care vom afla adevaruri  la auzul carora ni se va ridica parul maciuca. Ca sa nu gresim lamentabil, pe 30 octombrie trebuie sa alegem un sef de stat pro-Romania si pro-UE care va cere, in prima faza, armonizarea legislatiei celor doua state romanesti, astfel ca sa stim cine a furat averea poporului si cum vom intoarce inapoi tot ce ne-au luat acesti pretinsi patrioti ca Zana Karabina and Dodon.

Evident, desemnarea unui procuror european de origine romana este o enorma sansa. Nu cred ca Ghimpu a renuntat la ideea sa. Ea este realizabila in cazul in care Plahotniuc  e gata sa raspunda in fata oricarei instante pentru presupse delicte economice. Chiar daca nu va fi invitat, trebuie sa faca aceasta declaratie prin contul sau de FB.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ