Dodon se teme și de memoriile lui George Simion, care se vor numi „Cum am făcut Unirea”

0
184
 1. Peste 100 de basarabeni descoperă frumusețiile Cetății de Scaun din Târgoviște

Oaspeţi de seamă au păşit în Vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti. Vorbim despre o sută de basarabeni care au ajuns la Târgovişte, dornici să ne descopere tradiţiile şi istoria. Iar acesta este doar începutul unui proiect iniţiat de un ONG.

Costin Nicolae, organizator:Am dat startul proiectului „Cunoaşte-ţi ţară în Târgovişte”, prin care se doreşte aducerea în România a peste o sută de mii de fraţi din Basarabia, care nu au vizitat niciodată ţară.”

http://stirileprotv.ro/stiri/travel/peste-100-de-basarabeni-descopera-frumusec-iile-cetac-ii-de-scaun-din-targovic-te.html

 

 1. Cod verde la excursii în România. Sute de cetăţeni ai Republicii Moldova vizitează cele mai cunoscute obiective turistice de peste Prut

Peste 500 de cetăţeni ai Republicii Moldova vizitează în acest final de săptămână cele mai cunoscute obiective turistice din Bucureşti, Iaşi, Oradea, Arad, Târgovişte şi descoperă cel mai frumos drum din lume, Transfăgărăşanul. Este vorba despre participanţii la programul „Cunoaşte-ţi Ţara”.

http://tvrmoldova.md/romania-la-zi/cod-verde-la-excursii-in-romania-sute-de-cetateni-ai-republicii-moldova-viziteaza-cele-mai-cunoscute-obiective-turistice-de-peste-prut/

 

 1. Comunicat de presă – Platforma Unionistă Acțiunea 2012

Sute de unioniști din România și Republica Moldova vor marca Centenarul celei mai importante acțiuni militare românești din timpul Primului Război Mondial, bătălia de la Mărășești. Evenimentul va avea loc la Mausoleul Eroilor de la Mărășești, duminică, ora 18:00.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2017/08/04/comunicat-de-presa-platforma-unionista-actiunea-2012-12-30-21

 

 1. Mircea Druc: Pro Unirea – Argumente mele

Actuala conjunctură din Republica Moldova este fluctuantă, nesigură, ca acum cinci sau douăzeci și cinci de ani. Evaluarea situației va fi mereu subiectivă, incompletă. Și depinde: 1) de cine ești (moldovean statalist sau român unionist, rus de profesie sau nostalgic misoneist); 2) ce obiective urmărești (binele creștinesc sau căpătuirea rapidă pe contul aproapelui/statului); 3) de unde urmărești desfășurarea evenimentelor în spațiul Pruto-nistrean (din Chișinău sau Tiraspol, Comrat sau Bălți, București sau din diaspora), se arată într-o analiză a fostului Prim ministru al R. Moldova, Mircea Druc, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/analize-interviuri/25421-mircea-druc-pro-unirea–argumente-mele.html

 

 1. Alexandru Vakulovski: Dodon se teme și de memoriile lui George Simion, care se vor numi „Cum am făcut Unirea”

Aproape că nu există vreun discurs de-al Dodonului în care el să nu facă referire la unionişti. Socialistul încearcă se sperie lumea cu „români unionişti”, dar reacţia firească, normală a basarabenilor sunt hohotele de râs. Pentru că nimeni nu-şi trece în CV „unionist”, chiar dacă e, pentru că „român” înseamnă oricum unionist, pentru că basarabenii sunt români, pentru că şi alte etnii din Basarabia deja s-au convins sau sunt pe cale să se convingă că Moldova nu poate exista fără România. Referirile Dodonului la unionişti sunt la fel de stupide ca referirile la limba română (limbă străină pentru el).

http://infoprut.ro/47890-alexandru-vakulovski-dodon-se-teme-si-de-memoriile-lui-george-simion-care-se-vor-numi-cum-facut-unirea.html

 

 1. Șalaru: Băsescu ar putea candida la alegerile parlamentare din Rep. Moldova

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, va candida la alegerile parlamentare din Republica Moldova, dacă va reuşi să-şi redobândească cetăţenia republicii, susține fostul ministru al Apărării de la Chișinău, Anatol Șalaru, actual președinte executiv al PUN.

http://infoprut.ro/47895-salaru-basescu-ar-putea-candida-la-alegerile-parlamentare-din-rep-moldova.html

 

 1. Rusia nu se va grăbi cu represaliile împotriva Republicii Moldova şi României

Rusia nu se va grăbi cu represaliile împotriva Republicii Moldova și României în urma acțiunilor celor două țări la adresa vicepremierului rus Dmitri Rogozin, dar un răspuns adecvat va urma, a declarat ministrul adjunct de externe rus Grigori Karasin într-un interviu acordat miercuri ziarului financiar Kommersant, citat de RIA Novosti.

http://www.romaniatv.net/rusia-nu-se-va-grabi-cu-represaliile-impotriva-republicii-moldova-si-romaniei_369735.html

 

 1. România are un nou atașat militar în Republica Moldova

Chișinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, l-a prezentat astăzi conducerii Ministerului Apărării pe noul atașat militar colonelul Cristi-Mitică Ladaniuc. La întrevedere a participat și colonelul Dumitru Neacșu, care și-a încheiat mandatul de atașat militar al României în țara noastră, informează MOLDPRES.

http://www.moldpres.md/news/2017/08/03/17005989

 

 1. Republica Moldova: Trupele rusești din Transnistria au desfășurat un exercițiu militar care a inclus forțarea râului Nistru

Unități motorizate din cadrul Grupului Operativ de Trupe Ruse (GOTR), ce staționează în Transnistria, au participat la un exercițiu militar în cadrul căruia blindate rusești au forțat râul Nistru, în apropiere de localitatea Ternovca din raionul Slobozia, a relatat joi Radio Chișinău.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/08/04/republica-moldova-trupele-rusesti-din-transnistria-au-desfasurat-un-exercitiu-militar-care-a-inclus-fortarea-raului-nistru-11-18-26

 

 1. SUA sunt gata să ajute Republica Moldova în domeniul apărării

Adjunctul comandantului trupelor terestre ale SUA în Europa, general-maior John Gronski, şi comandantul Armatei Naţionale a Republicii Moldova, generalul de brigadă Igor Cutie, au discutat o serie de probleme privind cooperarea bilaterală în sfera militară, au anunţat surse din cadrul serviciului de presă al Ministerului moldovean al Apărării citate de Rador.

http://www.romania-actualitati.ro/sua-sunt-gata-sa-ajute-republica-moldova-in-domeniul-apararii-105726

 

 1. Igor Dodon a anunţat că se va întâlni cu Dmitri Rogozin la 5 august

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat că întâlnirea sa cu vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, va avea loc la 5 august.

http://www.romania-actualitati.ro/igor_dodon_a_anuntat_ca_se_va_intalni_cu_dmitri_rogozin_la_5_august-105734

 

 1. Mică-i lumea. Dodon a dat peste „fraţii de la Iaşi” în vacanţa sa din Grecia

Aflat în vizită la Muntele Athos alături de mai mulţi deputaţi socialişti, Igor Dodon a dat peste un grup de turişti din Iaşi, pe care preşedintele prorus al Republicii Moldova i-a numit fraţi şi le-a oferit câte un maiou „Iubesc Moldova”.

http://adevarul.ro/moldova/politica/mica-i-lumea-dodon-dat-fratii-iasi-vacanta-grecia-1_5982d3a95ab6550cb8b57cf7/index.html

 

 1. Tineri pelerini din Republica Moldova la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, astăzi, 1 august a.c., Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia a primit vizita unui grup de tineri pelerini, veniţi din raionul Strășeni, Republica Moldova. Tinerii au ajuns pe meleagurile transilvănene prin intermediul unui program al Asociaţiunii Transilvane pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român (ASTRA), iniţiat în anul 1996, care le permite copiilor şi tinerilor din teritoriile aflate în afara graniţelor României să se bucure de frumuseţile naturale şi de valorile spirituale ale unei ţări pe care o simt aproape, dar pe care nu au avut prilejul să o viziteze, scrie https://reintregirea.ro, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/diverse-sport/25401-2017-08-03-07-46-34.html

 

 1. Cetatea Oradea si Muzeul Tarii Crisurilor, puncte de atractie – Sute de basarabeni in vizita

Peste 500 de basarabeni vizitează în acest final de săptămână cele mai cunoscute obiective turistice din București, Iași, Oradea, Arad, Târgoviște, și descoperă cel mai frumos drum din lume, Transfăgărășanul. Participanții la programul „Cunoaște-ți Țara” sunt întâmpinați de reprezentanți ai autorităților locale în fiecare oraș în care ajung.

https://www.oradea-online.ro/link.php?page=https%3A%2F%2Fwww.crisana.ro%2Fstiri%2Factualitate-2%2Fcetatea-oradea-si-muzeul-tarii-crisurilor-puncte-de-atractie-sute-de-basarabeni-in-vizita-158816.html

 

 1. Lansare de carte: „Blocaţi în labirint”, de George Simion

Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, prin Muzeul Memorial Universitar “VASILE GOLDIȘ”, în parteneriat cu Departamentul Centenar, organizează sâmbătă, 5 august 2017, ora 12,00, în “AULA MAGNA UNIVERSITARIA”, din cadrul Campusului Universitar Vasile Goldiş, (Str. Liviu Rebreanu, nr. 86), lansarea de carte  „Blocaţi în labirint”, de George Simion.

https://www.arq.ro/lansare-de-carte-blocati-in-labirint-de-george-simion/16187

 

 1. Constantin Codreanu: „Solicit sprijinul MEN în protejarea românilor de pretutindeni, mai ales a celor aflați în dificultate, cum sunt etnicii români din sudul Basarabiei care fac obiectul unor politici identitare de tip sovietic”

Luni, 31 iulie, deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a adresat o scrisoare oficială domnului prof. univ. Liviu Marian POP, ministrul Educației Naționale, ce face referire la încălcarea de către autoritățile universitare din Iași a drepturilor românilor din sudul Basarabiei sub pretextul discriminator al diferenței dintre limba română și așa-zisa ”limbă moldovenească”, mai exact, prin solicitarea abuzivă a unor certificate de competență lingvistică de limbă română pentru etnicii români de pretutindeni.

http://bucpress.eu/social/constantin-codreanu-%E2%80%9Esolicit-sprijinul-men-4645

 

 1. Oradea: lansare de carte cu basarabeni care încă nu au fost niciodată în România

„Blocați în labirint”, cartea lui George Simion, este volumul care va fi lansat sâmbătă, la R&R bookstores & coffee houses de pe corso. Partea emoţionantă a manifestării culturale este că vor fi prezenţi şi basarabeni care își văd pentru prima oară țara, în cadrul programului „Cunoaște-ți țara”.

http://www.presaonline.com/stiri/stiri-locale/oradea-lansare-de-carte-cu-basarabeni-care-inca-nu-au-fost-niciodata-in-romania-4197006.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ