Doliu în Republica Moldova. S-a stins din viață actorul și ex-ministrul Culturii, Ion Ungureanu

0
130
  1. PIERDERE GREA pentru cultura românească. A murit Ion Ungureanu

Pierdere grea pentru cultura românească. Cunoscutul actor, regizor și om de stat Ion Ungureanu s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 81 de ani. El a murit într-un spital din București.

Informația a fost confirmată de ministrul Culturii, Monica Babuc, care a anunțat că autoritățile de la Chișinău vor organiza transportarea corpului neînsuflețit în Republica Moldova. 

„Am aflat cu tristețe și cu multă îndurerare vestea despre plecarea către cele veșnice a maestrului Ion Ungureanu și fără îndoială această tristețe este împărtășită de o mulțime de oameni din Republica Moldova și nu numai și în Federația Rusă și în România. Memoria luminoasă a acestui om va fi păstrată veșnic în Republica Moldova și autoritățile bineînțeles că s-au mobilizat pentru a organiza funeraliile maestrului Ion Ungureanu”, a spus ministrul Culturii, Monica Babuc.

http://www.publika.md/pierdere-grea-pentru-cultura-romaneasca-a-murit-ion-ungureanu_2881711.html

 

  1. Doliu în Republica Moldova. S-a stins din viață actorul și ex-ministrul Culturii, Ion Ungureanu

Fostul deputat în primul Parlament al Republicii Moldova și ex-ministrul culturii și a cultelor,  Ion Ungureanu, s-a stins astăzi din viața la spitalul Cotelea din București, la vârsta de 81 de ani.

Despre aceasta a anunțat regizorul Sergiu Prodan pe pagina sa de Facebook.

„Ne-a părăsit unul din Pilonii Culturii Naționale, pe care-i mai aveam.
Dumnezeu să te ierte, Învățătorule”, a scris Sergiu Prodan.

http://unimedia.info/stiri/doliu-in-republica-moldova–s-a-stins-din-viata-actorul-si-ex-ministrul-culturii–ion-ungureanu-127031.html

 

  1. Dodon îl invită pe Băsescu la o partidă de șah

In asteptarea deciziei instantei privind dosarul retragerii cetateniei Republicii Moldova a lui Traian Basescu, presedintele Igor Dodon il invita pe Basescu la o partida de sah.

„Noi fiecare pas pe care îl facem, inclusiv în politică, dar și în șah, pentru că șahul ne ajută și în politică, calculăm cu mulți, mulți pași înainte”, a declarat Dodon sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele Federației Internaționale de Șah, Kirsan Iliumjinov.

Întrebat de un jurnalist dacă îl invită pe Băsescu la o partidă de șah sau se vor întâlni direct în instanță, Dodon a spus că îl așteaptă pe fostul președinte român la federația de șah.

„Dânsul joacă sah? Daca joaca sah, nu are decat sa vina la federatia de sah si facem o partida!”, a spus presedintele Dodon.

Totodată, Dodon s-a arătat sigur că va câștiga în instanță dosarul împotriva lui Băsescu, scrie independent.md.

http://www.puterea.ro/politica/dodon-in-invita-pe-basescu-la-o-partida-de-sah-152108.html

 

  1. Un județ din România are PIB-ul cât cel al Republicii Moldova

Comparație în presa română: în 2016, PIB-ul judeţului Prahova a fost cât cel al Republicii Moldova, la un număr de locuitori mai mic de trei ori, scrie Ziarul Financiar.

http://agora.md/stiri/27452/un-judet-din-romania-are-pib-ul-cat-cel-al-republicii-moldova

 

  1. Directorul CRJ: Rusia, vinovată de acțiunile regimului separatist de la Tiraspol împotriva şcolilor în limba română

Regiunea transnistreană este unul dintre obstacolele din calea punerii în aplicare în Republica Moldova a hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Opinia îi aparţine directorului Centrului de Resurse Juridice, Vladislav Gribincea.

http://infoprut.ro/46403-directorul-crj-rusia-vinovata-de-actiunile-regimului-separatist-de-la-tiraspol-impotriva-scolilor-limba-romana.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ