Donații la Iași pentru Unirea TV: „Din Dragoste pentru Basarabia”

0
111
  1. Donații la Iași pentru Unirea TV: „Din Dragoste pentru Basarabia”

Un spectacol desfășurat sub genericul „Din Dragoste pentru Basarabia” a avut loc joi la inițiativa filialei Iași a Platformei Unioniste Acțiunea 2012, în parteneriat cu Ateneul din Iași, pentru obținerea de fonduri destinate postului Unirea TV, prima televiziune 100% independentă care militează pentru reîntregirea României la Chișinău, și transmisă și la București.

http://infoprut.ro/46033-donatii-la-iasi-pentru-unirea-tv-din-dragoste-pentru-basarabia.html

 

  1. Mai multe secții de vot pentru românii din R. Moldova

Românii cu drept de vot din Republica Moldova vor avea la dispoziţie mai multe secţii de votare la alegerile de duminică decât au avut la scrutinul prezidenţial de acum doi ani. De asemenea, peste Prut a fost trimis un număr record de buletine de vot: 87.500. Ca să poată vota, cetăţenii români au nevoie de actul de identitate, dar şi de documentele care dovedesc reşedinţa moldovenească.

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alegeri-parlamentare-2016/mai-multe-sectii-de-vot-pentru-romanii-din-r-moldova-628869

 

  1. Alegeri 2016. Mesajul Maei Sandu pentru parlamentare

”La 11 decembrie vor avea loc alegeri parlamentare în România. La fel ca Republica Moldova, România are nevoie de o clasă politică nouă, formată din oameni integri și competenți. O clasă politică ce va sprijini lupta împotriva corupției și va contribui la modernizarea țării.

O clasă politică formată din oameni integri, competenţi și cu bun-simț înseamnă și un partener de încredere pentru cetățenii Republicii Moldova. Azi, mai mult decât oricând, avem nevoie de sprijinul unei Românii puternice, care să ne susțină în efortul nostru de apărare a puținelor realizări democratice, puse în pericol de către guvernarea de la Chișinău.

Chem toți cetățenii Republicii Moldova, care au și cetățenie românească, să meargă la vot pe 11 decembrie și să voteze pentru o guvernare corectă și competentă”, a scris Maia Sandu pe contul ei de Facebook.

http://www.dcnews.ro/alegeri-2016-mesajul-maei-sandu-pentru-parlamentare_525127.html

 

  1. Tandem cultural între Liceul ”Mihai Eminescu” Bârlad și Liceul ”Hyperion” Durlești, Republica Moldova!

Grație unui proiect derulat în comun, elevii Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” și Liceului Teoretic ”Hyperion” din Durlești, Republica Moldova, au avut ocazia de a face un schimb de informații despre cultura, civilizația și istoria neamului românesc de ambele maluri ale Prutului. Intitulat ”Tandem Cultural România&Republica Moldova”, proiectul a debutat în primăvara anului în curs și a fost finalizat recent, în urmă cu câteva zile.

http://estnews.ro/2016/12/09/tandem-cultural-intre-liceul-mihai-eminescu-barlad-si-liceul-hyperion-durlesti-republica-moldova/

 

  1. Ministrul Apărării de la Chișinău, invitație la vot către basarabenii care și-au redobândit cetățenia română

Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatol Șalaru, a lansat un apel de mobilizare al cetățenilor Republicii Moldova care și-au redobândit cetățenia română, să iasă duminică la vot, când au loc alegerile parlamentare din România.

http://infoprut.ro/46042-ministrul-apararii-de-la-chisinau-invitatie-la-vot-catre-basarabenii-care-si-au-redobandit-cetatenia-romana.html

 

  1. Stela Popescu, doamna Comediei românești vă invită la o seară de povești

Una dintre cele mai populare și mai iubite artiste din spațiul limbii române, celebra actriță de origine basarabeană Stela Popescu, vine la Chișinău.

Stela Popescu este al doilea invitat al serilor culturale lansate de TVR Moldova și Teatrul Naţional „Satiricus – I.L. Caragiale”.

 

http://www.timpul.md/articol/stela-popescu-doamna-comediei-romaneti-va-invita-la-o-seara-de-poveti-101474.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ