Dorin Chirtoacă: „În cazul operatorului Pro TV, poliţia face presiuni asupra martorilor ca să iasă basma curată”

0
134

„În urma verificărilor efectuate de organele de anchetă, s-a stabilit că cetăţeanul Mihail Şambra, pe data de 8 octombrie, nu a fost reţinut, escortat şi maltratat de organele de poliţie”, a declarat, astăzi, vicecomisarul municipiului Chişinău Iacob Gumeniţă. Raportul prezentat de Gumeniţă primarului general Dorin Chirtoacă indică asupra faptului că, în seara zilei de 8 august, operatorul PRO TV se afla în sectorul Botanica al capitalei, în timp ce Şambra a declarat că a fost reţinut şi maltratat de poliţişti la comisariatul sectorului Buiucani. „În jurul orelor 21:00 – 22:00, Mihail Şambra a intrat în barul „Vega” de pe strada H. Botev, însoţit de doi studenţi. Acesta a fost bătut şi maltratat de unul dintre ei. După care s-a întors la căminul unde este domiciliat temporar, unde a continuat actele de huliganism, fiind în stare de ebrietate”, a raportat Gumeniţă. Vicecomisarul susţine că poliţia deţine două declaraţii ce aparţin unor studenţi cazaţi în acelaşi cămin şi care confirmă rezultatele anchetei. În concluzie, Gumeniţă a opinat că postul TV la care este angajat Mihai Şambra a inventat povestea cu reţinerea lui Şambra pentru a denigra imaginea poliţiei, iar de acest caz se va ocupa în continuare Procuratura Generală (PG).
La rândul său, Dorin Chirtoacă a spus că nu PRO TV a inventat povestea cu reţinerea lui Mihai Şambra, ci poliţia încearcă să iasă basma curată, făcând presiuni asupra martorilor şi influenţând ancheta. „Ce aţi căutat dumneavoastră la cămin, din moment ce acest lucru trebuie să-l facă anchetatorii? De ce nu aveţi şi declaraţia martorilor care l-au văzut pe Şambra în sectorul Buiucani? Să înţeleg că martorii indicaţi de Mihai Şambra şi avocatul său nu vă sunt pe plac. Adică, pe cei care nu vă convin îi ignoraţi, iar pe cei care ascultă de indicaţiile dumneavoastră ce să scrie şi ce nu în declaraţii îi vizitaţi la locul de domiciliu. Este o atitudine părtinitoare şi până la urmă neveridică”, a declarat primarul Dorin Chirtoacă, care încă de vineri a solicitat Comisariatului General de Poliţie un raport amplu cu privire la acţiunea de reţinere şi maltratare a operatorului Mihai Şambra.
În momentul în care primarul Dorin Chirtoacă a încercat să obţină mai multe detalii despre martorii din cămin, Gumeniţă a declarat că nu mai oferă nicio informaţie şi că, de acum încolo, toate detaliile vor fi oferite de PG. „S-a adus o ofensă gravă poliţiei municipale, eram obligaţi să mergem la faţa locului pentru anchetă. Eu înţeleg că dumneavoastră acum vreţi să încurcaţi apele, dar să nu uităm despre articolul care mă obligă să mă abţin de la unele declaraţii pentru protejarea anchetei”, a declarat Gumeniţă şi a luat loc în sală.
„După un timp, adevărul va ieşi la suprafaţă şi atunci aş vrea să mă uit în ochii celor care astăzi fabrică acest caz. Vă pierdeţi aici în declaraţii şi afirmaţii. Studentului care a făcut declaraţiile pe care le raportaţi i s-a spus clar ce şi cum să scrie”, a comentat Dorin Chirtoacă.
Reamintim că edilul capitalei a anunţat, vineri, despre decizia sa de a sista alocaţiile financiare pentru întreţinerea poliţiei municipale. Tot atunci, Dorin Chirtoacă a solicitat comisarului şi vicecomisarului să se prezinte la primărie, dar în zadar. Astăzi, Gumeniţă a dat o explicaţie ironică şi pe marginea acestei situaţii. „Am fost pe la 12:00, dar dumneavoastră eraţi la masă”, a spus Gumeniţă. Dorin Chirtoacă, la rândul său, i-a comunicat vicecomisarului că nu are pauză de masă de când este primar. „Foarte rău, domnule primar”, a fost tot ce i-a putut răspunde Iacob Gumeniţă.

http://www.jurnal.md/article/9184/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ