Dorin Chirtoacă a fost învestit în funcţia de primar general al municipiului Chişinău.

0
73

Chirtoaca
Vicepreşedintele Partidului Liberal Dorin Chirtoacă a fost învestit luni, 25 iunie, în mod oficial în funcţia de primar general al municipiului Chişinău. Ceremonia de învestire a început cu şedinţa Consiliului electoral de circumscripţie al municipiului Chişinău la care s-a anunţat decizia Judecătoriei Centru de validare a rezultatelor turului doi de scrutin şi validarea mandatului de primar pe numele lui Chirtoacă, după care, preşedintele CECMC i-a înmânat acestuia legitimaţia de primar.

Mai mulţi lideri politici ai partidelor de opoziţie şi, în special, ai celor care l-au susţinut pe Chirtoacă în al doilea tur au fost prezenţi la ceremonie. Printre aceştia se numără Serafim Urecheanu, liderul Alianţei „Moldova Noastră” şi fost primar al capitalei care, cu această ocazie, i-a înmânat lui Chirtoacă însemnul de primar general al municipiului Chişinău. De asemenea, au fost prezenţi liderul Partidului Democrat Dumitru Diacov, al Partidului Popular Creştin Democrat Iurie Roşca, preşedintele Partidului Social Democrat Eduard Muşuc ş. a. Chirtoacă a fost felicitat, de asemenea, de colegii săi de partid, de consilierii municipali cu excepţia celor comunişti care au lipsit de la eveniment, de rude şi prieteni.

Dorin Chirtoacă a mulţumit tuturor celor care l-au ajutat să realizeze această victorie, menţionându-i în primul rând pe părinţii săi, colegii de partid, formaţiunile care l-au susţinut, dar şi alegătorii. De asemenea, el a înmânat buchete de flori foştilor deţinuţi de la Tiraspol Andrei Ivanţoc şi Tudor Petrov-Popa.

Adresându-se liderilor de partide care i-au acordat sprijin, Chirtoacă a spus că va lucra în cooperare cu ei, în aşa fel ca legea să stea în capul mesei. „Avem nevoie de colegialitate şi cooperare pentru a putea implementa schimbarea pe care am obţinut-o la 3 şi 17 iunie”, a mai declarat noul primar.

Ceremonia s-a încheiat cu sfinţirea clădirii Primăriei şi a biroului primarului de către un sobor de preoţi, după care noul edil al capitalei a depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul capitalei.

Sursa: INFO PRIM

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ