Dorin Chirtoacă conduce numărătorea voturilor

0
42

http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2007/06/070617_moldova_tur2_votare.shtml

În cel mai important scrutin din cadrul alegerilor locale din Republica Moldova, pentru funcţia de primar la Chişinău, candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, conduce la numărătoarea voturilor în faţa candidatului Partidului Comuniştilor, Veaceslav Iordan.

Potrivit Consiliului electoral de circumscripţie Chişinău, după numărarea voturilor de la 74 din cele 285 de secţii, Dorin Chirtoacă are aproape 55% din voturi faţă de ceva mai mult de 45% Veaceslav Iordan.

În primul tur, Veaceslav Iordan a obţinut 27,6% din voturi, iar Dorin Chirtoacă 24,3%, pe fondul unei participări foarte slabe la urne, de doar 37%.

Pentru cel de-al doilea tur, Dorin Chirtoacă a primit sprijin din partea mai multor partide non-comuniste reprezentate în Consiliul Municipal Chişinău, în timp ce Veaceslav Iordan este susţinut de blocul electoral Ravnopravie-Patria-Rodina, care se adresează electoratului rusofon.

În Republica Moldova s-a desfăşurat turul doi de scutin al alegerii primarilor şi alegeri repetate în 466 din cele 898 de localităţi ale ţării.

Participarea la vot s-a cifrat la ora 21 la circa 41% din electoratul cu drept de vot, faţă de 52% acum două săptămâni la turul întâi.

La Chişinău participarea la vot a fost de 36%.

Sursa: BBC

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ