Dorin Chirtoacă: "De azi începe o nouă pagină în istoria Republicii Moldova"

0
43
 
 

UNIMEDIA vă oferă în exclusivitate cele mai calde reacţii şi declaraţii ale liderilor politici după anunţarea rezultatelor preliminare parţiale, care demonstrează victoria lui Dorin Chirtoacă. Au acceptat să ne răspundă Vladimir Filat, care consideră că votul acordat lui Dorin Chirtoacă este adresat tuturor celor care au muncit pentru această schimbare; Iurie Roşca care declară că alegătorii au sancţionat guvernarea şi Leonid Bujor, care prezice că victoria lui Dorin Chirtoacă înseamnă începutul debarcării comuniştilor de la putere.

Dorin Chirtoacă: „De azi începe o nouă administraţie în Chişinău şi o nouă pagină a istoriei pentru Republica Moldova”

„Vreau să le mulţumesc tuturor alegătorilor care au participat azi la alegeri şi şi-au exprimat opinia. Le mulţumesc şi celor care au votat pentru Veaceslav Iordan, pentru că voi fi primarul tuturor chişinăuienilor. De azi începe o nouă administraţie în Chişinău şi o nouă pagină a istoriei pentru Republica Moldova.”

Vladimir Filat: „Votul acordat lui Dorin Chirtoacă este adresat tuturor celor care au muncit pentru această schimbare”

„Ţin să felicit alegătorii cu alegerea pe care au făcut-o. Această alegere demonstrează tendinţa de dezvoltare a ţării. Pot să vă comunic că şi din teritorii vin ştiri foarte îmbucurătoare. În majoritatea oraşelor au câştigat candidaţii partidelor democratice. Totuşi, nu e cazul „să ne îmbătăm” cu acest rezultat. Urmează să administrăm acest rezultat ca să vorbim de efecte pozitive. E important că alegătorii au dat notă actului de guvernare în Moldova. Comuniştii au pierdut lamentabil. Este începutul unei restructurări de fond a societăţii noastre şi a clasei politice. Votul acordat lui Dorin Chirtoacă este adresat tuturor celor care au muncit pentru această schimbare. Este un vot consolidat.

Sper că cei care au câştigat să înţeleagă responsabilitatea care le-a revenit şi imediat după aceste alegeri să revenim la acţiuni comune pentru a arăta că schimbarea se reflectă în condiţiile de viaţă ale cetăţenilor.”

Iurie Roşca: „Alegătorii au sancţionat guvernarea. Viitorul parlament, viitorul guvern şi viitorul preşedinte de după alegerile din 2009 vor fi exponenţi ai partidelor democratice”

„Felicitări pentru Dorin Chirtoacă. De azi începe o nouă etapă de dezvoltare pentru ţara noastră. Această victorie are o semnificaţie deosebită de ordin geopolitic, care arată o turnură categorică deosebit de reprezentativă de la vectorul pro-CSI către vectorul pro-occidental. Trebuie să remarcăm falimentul propagandei comuniste. Alegătorii au sancţionat discursul autoritar şi utilizarea resurselor administrative din această campanie. Din acest moment, RM păşeşte hotărât pe drumul de dezvoltare europeană, iar viitoare putere din 2009 este deja prefigurată. Viitorul parlament, viitorul guvern şi viitorul preşedinte de după alegerile din 2009 vor fi exponenţi ai partidelor democratice”.

Leonid Bujor: „Victoria lui Dorin Chirtoacă înseamnă începutul debarcării comuniştilor de la putere”

„Vreau să-l felicit pe Dorin cu această victorie, care înseamnă debarcarea comuniştilor de la putere în 2009. Cel mai serios lucru începe de mâine. Este o etapă foarte importantă, ca să întreprindem acţiuni concrete pentru a îndreptăţi aşteptările alegătorilor, pentru că nu merităm să fim unica ţară comunistă şi cea mai săracă în Europa.”

http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=1423

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ