Dorin Chirtoacă la Suceava

0
66

    Vineri 28 martie a sosit la Suceava cu o oarecare întârziere primarul Chişinăului. Dorin Chirtoacă a fost oaspetele studenţilor basarabeni şi al Universităţii „Ştefan Cel Mare” din Suceava. A povestit aventurile pe care le-a trăit pe 27 martie 2007 cu autorităţile comuniste, o istorie a anticomunismului şi a luptei pentru românism în familia sa. A răspuns întrebărilor studenţilor basarabeni şi le-a prezentat realizările şi planurile sale pentru primăria Chişinăului.

2008-03-28-suceava-005.jpg

    Lângă Dorin Chirtoacă s-a aflat în permanenţă rectorul USV Adrian Graur, cunoscut comunist şi înainte şi imediat după 1989, actualmente PSD-ist, lucrător pentru o perioadă în organul Securităţii Statului înainte de Revoluţie, însă un bun gospodar, care a schimbat mult în bine faţa universităţii sucevene, deşi are şi el păcatele lui. Vorbele primarului despre anticomunism şi lupta cu acest sistem dusă de generaţii de familia lui îl cam făceau pe rector să se ascundă pe după microfoane.

    Primarul Chişinăului şi cei veniţi cu el de peste Prut au oferit universităţii sucevene un tablou cu membri Sfatului Ţării şi alte cadouri. De la universitate Chirtoacă era aşteptat de primarul Sucevei pentru o scurtă întrevedere, iar după, urma să meargă la Iaşi pentru a se întâlni şi cu basarabenii de acolo.

2008-03-28-suceava-009.jpg

    Speranţa lui Chirtoacă, bazată pe evoluţia evenimentelor din ultimul an din viaţa lui şi a multor români de pe ambele maluri ale Prutului este ca centenarul sărbătorii de la 27 martie 1918 să ne prindă într-o singură ţară.

    Nădăjduiesc că într-un viitor nu prea îndepărtat să avem şi noi astfel de oameni, că mi s-a făcut lehamite de toţi emanaţii comunişti, de rubedeniile securiştilor şi de toţi cei impuşi prin tot felul de sforării, care bântuie prin instituţiile noastre şi îmi exprim speranţa ca nu peste foarte mulţi ani Dorin Chirtoacă să ajungă chiar preşedintele României reîntregite.    

NICIUN COMENTARIU

  1. eu sunt deacort cu …. NAVID…. ca eu cred ca cind Voronin se va duce de la putere,cred ca oamenii din MD sa faca o alegire corecta pe Dorin, eu sincer o sa tin pentru dinsu tot timpul.o sa zbor special in Moldova la alegirele presedintului din MD ca sami pun votul dupa Dorin.
    Dorin daca citesti acest mesaj sa stii ca eu tot timpul o sa tin pumnii cu tine. Succese

    Deine Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ