Dorin Chirtoacă susţine că există devieri între rezultatele preliminare ale alegerilor şi numărătoarea paralelă a voturilor

0
44

Candidatul la funcţia de primar general al capitalei din partea Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, consideră că există unele devieri între rezultatele preliminare ale primului tur ale alegerilor din mun. Chişinău, anunţate până la această oră, şi numărătoarea paralelă a buletinelor, efectuată de Coaliţia-2007. Chirtoacă şi-a exprimat speranţa că, în final, cifrele vor corespunde adevărului.

Solicitat de Info-Prim Neo, Dorin Chirtoacă a spus că rezultatele preliminare constituie pentru echipa sa o mobilizare şi o responsabilitate şi mai mare ca până acum, însemnând „o luptă până la capăt, până la victorie”, pentru a aduce schimbarea în Chişinău.

Referindu-se la campania electorală, Dorin Chirtoacă a declarat că aceasta a început cu încălcări grave chiar la înregistrarea candidaţilor la funcţia de primar general al capitalei, cu intimidări şi chiar reţineri ale candidaţilor PL. „Guvernarea nu a întreţinut o atmosferă de campanie corectă şi echitabilă, blocând unele întâlniri ale PL. Însă metodele totalitare deja nu mai funcţionează, alegătorii şi-au dat seama că această practică nu mai poate continua şi au ales schimbarea”, susţine Dorin Chirtoacă.

Candidatul PL este sigur că în mun. Chişinău această schimbare se va produce şi democraţia va învinge. Chirtoacă s-a declarat sigur de faptul că în Consiliul municipal Chişinău comuniştii vor avea puţine mandate, iar celelalte formaţiuni se vor uni pentru ca democraţia să avanseze şi pentru respectarea intereselor cetăţenilor.

Candidatul PL la funcţia de primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a acumulat, conform datelor Comisiei Electorale de la ora 10.30, 24,6% din sufragii, plasându-se pe locul II din lista de 18 candidaţi. Chirtoacă va candida în turul II alături de reprezentantul Partidului comuniştilor, Veaceslav Iordan.

http://www.info-prim.md/?x=&y=8533

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ