Dorin Chirtoacă susţine că în Consiliul Municipal există dezbateri vii şi democratice, iar majoritatea consilierilor sunt preocupaţi de interesele cetăţeanului.

0
50

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă susţine că în Consiliul Municipal există dezbateri vii şi democratice, iar majoritatea consilierilor sunt preocupaţi de interesele cetăţeanului. Chiar dacă nu s-a reuşit până acum alegerea preşedintelui Consiliului şi a viceprimarilor, Chirtoacă susţine că se bucură de susţinerea actualului legislativ local. Toate aceste declaraţii primarul Chişinăului le-a făcut ieri, în cadrul unei emisiuni televizate, în care a încercat să explice şi să prezinte soluţii problemelor cu care se confruntă primăria la ora actuală.

In mare parte, situaţia tensionată prin care trece CMC este generată de nereuşitele de până acum de a alege preşedintele consiliului şi viceprimarii Chişinăului. Alegerile în cauză sunt tergiversate de faptul că acea coaliţie majoritară pe care au format-o PL, PD, AMN şi PPCD nu a funcţionat. Împreună toate aceste fracţiuni aveau exact numărul de voturi necesare pentru alegerea preşedintelui. De fiecare dată, însă, de la şedinţe lipsea cineva, astfel finnd compromisă votarea candidaturilor propuse pentru funcţiile de preşedinte CMC şi viceprimari de Chişinău. Ca urmare s-a recurs la formarea unei Alianţe lărgite, din care să facă parte şi PSD-ul. „Acea alianţă lărgit, formată din 5 partine, a eşuat, deoarece unul din partidele de coaliţie nu a mers la formarea acetei alianţe. Este vorba de Partidul Popular Creştin Democart. Iar, la şedinţa imediat următoare Alexandru Corduneanu (consilier din partea PPCD – n. r.) a declarat că nu va vota pentru Mihai Ghimpu în calitate de preşedinte. Acum aşteptăm un răspuns din partea PSD-ului”, a explicat Chirtoacă situaţia din interiorul CMC menţionând totodată că aceasta ar putea fi soluţionată chiar la şedinţa de joi. lărgită.

În cadrul aceleaşi emisiuni au fost discutate şi cele mai stringente probleme cu care se confruntă, la momentul actual, capitala republicii. Referindu-se la construcţiile neautorizate, primarul Chişinăului a declarat că nu tolerează situaţia, dar, totodată, nu are suficientă putere pentru a înlătura aceste nereguli.

„Nu mă preocup de imaginea mea, acum. Sunt convins că dacă acţionez de la rădăcină, peste câţiva ani voi avea suficiente argumente în favoarea acţiunilor pe care le fac”, a mai afirmat primarul contrazicând astfel afirmaţia moderatorului precum că mulţi dintre alegători sunt dezamăgiţi de faptul că, în cele aproape 4 luni, de la alegerea sa, nu se văd acţiuni imediate.

Dorin Chirtoacă a fost ales primar general de Chişinău la 17 iunie 2007, în urma celui de-al doilea tur de scrutin în care l-a avut în calitate de concurente pe reprezentantul comuniştilor, Veaceslav Iordan.

Surs: UNIMEDIA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ