Două tinere găgăuze, printre laureații concursului dedicat limbii române la Chișinău. „Când vorbesc româna, mă simt liberă”

0
128
  1. N-au încăput în două săptămâni // Termenul de numărare a unioniștilor a fost prelungit

Tema studiului sociologic, anunțat de Centrul Social-Politic European, prin care ne-am propus să cercetăm interesul cetățenilor față de unirea Republicii Moldova cu România, a stârnit multe discuții în ultimile săptămâni atât în mediul online, cât și în mediul offline, potrivit unui comunicat al decid.md.

https://deschide.md/ro/stiri/social/29365/N-au-%C3%AEnc%C4%83put-%C3%AEn-dou%C4%83-s%C4%83pt%C4%83m%C3%A2ni–Termenul-de-num%C4%83rare-a-unioni%C8%99tilor-a-fost-prelungit.htm

 

  1. Două tinere găgăuze, printre laureații concursului dedicat limbii române la Chișinău. „Când vorbesc româna, mă simt liberă”

La Chișinău au fost desemnați joi câștigătorii concursului republican pentru elevi „Limba noastră-i o comoară”, desfășurat de Ministerul Educației Cercetării și Științei cu susținerea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și Ambasada României în Republica Moldova.

Natalia Zlatovcena și Amalia Arnăut, eleve în clasa a 8-a la gimnaziul „Mihail Tanasoglo” din satul Chirsova, regiunea găgăuză, au fost desemnate câștigătoarele locului trei la categoria video, proiect de grup.

http://infoprut.ro/49797-doua-tinere-gagauze-printre-laureatii-concursului-dedicat-limbii-romane-la-chisinau-cand-vorbesc-romana-ma-simt-libera.html

 

  1. Conferință dedicată Centenarului Marii Uniri la Chișinău

„Patrimoniul cultural românesc – Centenar 2018” va avea loc la Chișinău în perioada 18-20 aprilie 2018. Conferința este organizată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi”, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului din România, Universitatea de Urbanism Ion Mincu și Muzeul Național de Artă al Moldovei.

https://10tv.md/2018/04/13/conferinta-dedicata-centenarului-marii-uniri-la-chisinau/

 

  1. Republica Moldova va beneficia de 10 milioane de dolari pentru continuarea reformelor în educaţie

Republica Moldova va beneficia de finanţare adiţională în valoare de 10 milioane de dolari pentru proiectul „Reforma Învăţământului în Moldova”. Guvernul a aprobat astăzi un proiect de lege privind ratificarea Acordului de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, semnat la Chişinău, la 12 martie 2018.

http://tvrmoldova.md/social/republica-moldova-va-beneficia-de-10-milioane-de-dolari-pentru-continuarea-reformelor-in-educatie/

 

  1. Un jurnalist român a petrecut 24 de ore în Chișinău ca să vadă cum era Bucureștiul în anii ‘90

Că vrei sau nu unire cu Republica Moldova e irelevant, dar după weekendul meu în Chișinău îți zic că trebuie să ajungi o dată-n viață peste Prut.

Chișinău are potențialul de a deveni un rai est-european pentru petrecăreții occidentali. Deja are băutură și țigări ieftine, dar îi mai trebuie vreo 30 de ani ca să ajungă la decența unui Berceni. Are însă și ceva exotic în tot haosul pe care îl întâlnești, un exotismul care era destul de prezent în orașele din România anilor ’90.

https://www.timpul.md/articol/un-jurnalist-roman-mi-am-petrecut-24-de-ore-in-chiinau-ca-sa-vad-cum-era-bucureti-in-anii-%E2%80%9890-129240.html

 

  1. Un parlamentar al României cere ca Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București să aibă și case din Basarabia, ținutul Herța și nordul Bucovinei

Deputatul Constantin Codreanu cere Guvernului României să completeze patrimoniul Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” cu monumente reprezentative de arhitectură țărănească specifice zonelor etnografice românești din Basarabia, ținutul Herța și nordul Bucovinei, precum și din alte zone etnografice românești extrafrontaliere.

http://infoprut.ro/49799-un-parlamentar-al-romaniei-cere-ca-muzeul-national-al-satului-dimitrie-gusti-din-bucuresti-sa-aiba-si-case-din-basarabia-tinutul-herta-si-nordul-bucovinei.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ