Drama basarabenilor minori. 60 de mii de persoane au rămas fără cetățenia română

0
134
  1. ANALIZĂ. Drama basarabenilor minori. 60 de mii de persoane au rămas fără cetățenia română

Problema persoanelor care au obținut cetățenia română odată cu părinții, fiind minori, ia amploare, anunță 10TV.MD.

Dețin de ani buni certificat de naștere românesc, cod numeric personal și pașaport românesc, însă toate acestea, potrivit autorităților române, nu constituie dovada cetățeniei – dat fiind faptul că numele lor nu figurează în certificatul de cetățenie al părinților.

Toate necazurile au început în 2015. „Până în 2015, Legea cetățeniei a fost interpretată într-un fel, iar după aceea altfel. Articolul se referă la acordul părinților ca minorii să aibă și ei cetățenie romană”, a declarat președintele Acțiunii 2012, George Simion, pentru ziare.com.

http://www.timpul.md/articol/analiza–drama-basarabenilor-minori–60-de-mii-de-persoane-au-ramas-fara-cetaenia-romana-113494.html

 

  1. Vlad Bilețchi despre Unire: În Parlamentele de la Chișinău și București este necesară prezență politică puternică

În parlamentele de la Chișinău și București este necesară o prezență politică puternică care să fie vocală în abordarea subiectului unirii. Declarația a fost făcută de președintele Organizației „Onoare, Demnitate și Patrie”, Vlad Bilețchi, în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10TV, transmite IPN.

https://www.radionoroc.md/stiri/main/8044?page=2

 

  1. Granturi din partea UE pentru antreprenori din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia

16 antreprenori din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia au primit granturi din partea Uniunii Europene, în valoare de până la 17.900 de euro fiecare. Banii sunt destinați pentru crearea noilor afaceri și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii și vor permite crearea a cel puțin 90 de locuri noi de muncă. 

http://infoprut.ro/47812-granturi-din-partea-ue-pentru-antreprenori-din-uta-gagauzia-si-raionul-taraclia.html

 

  1. Ministrul Apărării: România sprijină eforturile aliate intensificate destinate Georgiei, R. Moldova şi Ucrainei

România sprijină activ eforturile aliate intensificate destinate Georgiei, Republicii Moldova și Ucrainei, a afirmat, miercuri, ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o cu ambasadorul Regatului Danemarcei la București, Karsten Vagn Nielsen.

http://www.romaniatv.net/ministrul-apararii-romania-sprijina-eforturile-aliate-intensificate-destinate-georgiei-r-moldova-si-ucrainei_368520.html

 

  1. Ambasada SUA cere Republicii Moldova să îşi consolideze securitatea informaţională faţă de propaganda rusă

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău consideră că Republica Moldova trebuie să-și consolideze securitatea informațională, în condițiile în care buletinele de știri și emisiunile rusești distorsionează mesajul public din Republica Moldova prin propagandă și jumătăți de adevăr, relatează miercuri Radio Chișinău.

http://www.romaniatv.net/ambasada-sua-cere-republicii-moldova-sa-isi-consolideze-securitatea-informationala-fata-de-propaganda-rusa_368427.html

 

  1. Deputatul român, Eugen Tomac, despre sistemul mixt: „Noua lege electorală este de departe, una dintre cele mai mari înșelătorii”

Eugen Tomac, deputat în Parlamentul României, este de părere că noua lege electorală din Republica Moldova este „de departe, una dintre cele mai mari înșelătorii, o capcană întinsă cetățenilor de către cei care răspund exclusiv chemării propriilor interese”. Despre aceasta deputatul a scris pentru ziare.com.

http://unimedia.info/stiri/deputatul-roman–eugen-tomac–despre-sistemul-mixt-noua-lege-electorala-este-de-departe–una-dintre-cele-mai-mari-inselatorii-137012.html

 

  1. Dodon, despre Traian Băsescu: „Vrea să lichideze R.Moldova și a obținut cetățenia prin încălcarea legii”

Șeful statului moldav este de părere că Traian Băsescu dorește lichidarea R.Moldova prin unirea cu România și vrea să scape de dosarele penale devenind abuziv cetățean moldovean.

http://evz.ro/dodon-basescu-lichideze-moldova-ob.html

 

  1. Învăţătorii arădeni au făcut un apel pentru un congres aniversar la Chișinău

Sute de cadre didactice din Republica Moldova (inclusiv raioanele nistrene), România, Ucraina și Serbia au cerut sprijinul autorităților de la București și Chișinău în organizarea unui congres aniversar de amploare în perioada 1 – 13 august 2017.

http://glsa.ro/arad/269797-invatatorii-aradeni-au-facut-un-apel-pentru-un-congres-aniversar-la-chisinau.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ