Drapel tricolor pe Arcul de Triumf

4
201

În fiecare zi de 13 a lunii, Grupul de acțiune Deșteptarea organizează un eveniment care are drept scop sensibilizarea societății din Republica Moldova privind necesitatea schimbării articolului 13 din Constituția Republicii Moldova. Acesta prevede că denumirea oficială a limbii de stat este limba moldovenească, nu româna, cum este firesc.

Pe 13 noiembrie, între orele 8.00 și 16.00, membrii grupului vor arbora un drapel tricolor uriaș pe un edificiu simbol al Chișinăului: Arcul de Triumf.

Evenimentul prefațează și următoarea acțiune a grupului: sărbatorirea zilei de 1 Decembrie pe străzile Chișinăului printr-un mars care va porni din dreptul hotelului Chișinau (Academia de Știinte a Moldovei), pe bulevardul Ștefan cel Mare, până în Piața Marii Adunări Naționale. Marșul va fi organizat în colaborare cu Grupul de Inițiativă Spirit Românesc și va începe de la ora 16.00.

Punerea în practică a acțiunii:

4 COMENTARII

  1. in cinstea carui eveniment a fost ridicat arcul asta ‘de triumf’? Deci boratul de pe cal din fata hotelului ‘cosmos’ tot e simbol al chisinaului? Dupa asa prostie, nu m-ar mira sa aflu de la voi ca monumentul de pe vieru e simbol national si al chisinaului

  2. Gerila, nu interpreta lucrurile, la momentul actual Chisinaul se identifica cu Arcul de Triumf, nu am zis nicaieri ca e simbol national. Inscriptiile de pe el vor reprezenta o actiune viitoare a baietilor.

  3. Ma inclin in fatza unei asemenea masurii de sensibilizare a opiniei publice. Felicitari grupului de actiune Desteptarea ! dar in schimb nu este bine aleasa ziua de 13… deoarce in subconstientul fiecarui moldovean, se poate asocia ziua de 13 ca o zi aducatoare de ghinion… se asociaza romanismul cu ghinionul ! O zi ideala, cred eu ar fi putut fi 1 ale fiecarei luni (aviz la 1 Decembrie) sau 27 ale lunii (aviz la ziua de 27 martie). Succes !

LĂSAȚI UN MESAJ