Duminica, ora 12:00 PMAN – Protest Alegeri fraudate

0
99
 1. Duminica, ora 12:00 – Protest Alegeri fraudate

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei cheamă toți cetățenii Republicii Moldova la un protest de amploare împotriva fraudei din turul doi al alegerilor prezidențiale. Protestul va avea loc duminică, 20 noiembrie, începând cu ora 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale.

Scopul final al mitingului reprezintă repetarea turului 2 al alegerilor prezindențiale, printre cele mai importante revendicări adresate autorităților de la Chișinău fiind:

– anularea rezultatului celui de-al doilea tur;
– demisia șefului CEC;
– demisia ministrului de externe;
– creșterea numărului de secții de vot de peste hotare pentru turul repetat;
– cercetarea, conform legii, a fraudelor din 13 noiembrie semnalate de societatea civilă și pedepsirea celor vinovați.

http://www.timpul.md/articol/duminica-ora-1200—protest-alegeri-fraudate-100465.html

 

 1. Mie îmi trebuie președinte mincinos?

După ziua alegerilor prezidențiale și prezentarea rezultatelor, oamenii au ieșit în stradă. Ei au protestat pașnic începând de luni. Pe parcursul întregii săptămânii, oamenii au manifestat pe străzile Capitalei și au spus că procesul de votare a avut loc cu mai multe încălcări, iar numărătoarea voturilor nu a fost făcută corect.

Protestatarii cer repetarea votului și spun că Dodon nu-i reprezintă. De asemenea, proteste au avut loc în București, Sibiu și în câteva orașe din Italia, ca Parma, Reggio Emilia și altele. Tinerii au anunțat că duminică, 20 noiembrie, va fi organizată o manifestație de amploare împotriva rezultatelor fraudate și împotriva lui Igor Dodon. Reporterul ziarului TIMPUL a ieșit în stradă și a vorbit cu oamenii despre rezultatele alegerilor și despre ce cred că ei că urmează să se întâmple în țară.

http://www.timpul.md/articol/mie-imi-trebuie-preedinte-mincinos-100442.html

 

 1. „Dacă aş fi membru al Guvernului, mi-ar fi ruşine”

Dacă aş fi membru al Guvernului, mi-ar fi ruşine pentru modul în care autorităţile R. Moldova au organizat votarea în străinătate. E ruşinos faptul că Guvernul a lăsat cetăţenii fără buletine de vot, pe frig, în stradă. Această realitate trebuie să aibă consecinţe pentru că obligaţia Guvernului este să asigure tuturor cetăţenilor posibilitatea de a vota. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât a fost predictibilă. Eu am trimis o scrisoare Comisiei Electorale Centrale în care am întrebat cum a fost determinat numărul secţiilor de votare din străinătate? Răspunsul a fost dezamăgitor. Mi s-a spus că după felul în care au fost deschise secţii la alegerile parlamentare. Or se ştie că numărul cetăţenilor plecaţi în străinătate este în creştere şi că la alegerile prezidenţiale participă de obicei mai mulţi cetăţeni. Cu atât mai mult cu cât au fost primele alegeri prezidenţiale în cadrul cărora preşedintele a fost ales direct în ultimii 20 de ani.

http://www.jc.md/daca-as-fi-membru-al-guvernului-mi-ar-fi-rusine/

 

 1. Preşedintele ODIP, cercetat de poliţie. Tânărul califică aceste acţiuni ca fiind intimidare

Preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Onoare, Demnitate şi Patrie”, Vlad Bileţchi, susţine că este cercetat de poliţie în urma organizării protestelor de după alegeri. Tânărul afirmă că va contesta în instanţă cele două procese verbale întocmite în privinţa sa şi califică aceste acţiuni drept intimidare a sa.

Într-o conferinţă de presă la IPN, preşedintele Asociaţiei a declarat că, urmare a protestelor din a doua zi de alegeri, pe numele său au fost întocmite două procese verbale. Unul dintre ele este pentru că mulţimea de protestatari s-a deplasat din Piaţa Marii Adunări Naţionale spre Comisia Electorală Centrală, în condiţiile în care în notificarea depusă la Primărie locul protestului era indicată PMAN.

http://www.evzmd.md/actualitate/257-actualitate/51267-presedintele-odip,-cercetat-de-politie-tanarul-califica-aceste-actiuni-ca-fiind-intimidare.html

 

 1. Băsescu va merge, săptămâna viitoare, în Republica Moldova, în prima sa vizită după obţinerea cetăţeniei acestui stat. Evenimentul s-ar putea suprapune cu învestirea lui Igor Dodon

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, va merge săptămână viitoare în Republica Moldova, în prima sa vizită după ce, în luna noiembrie, a obţinut cetăţenia acestui stat. Anunţul a fost făcut de candidatul PMP la funcţia de deputat de diaspora Constantin Codreanu, într-o conferinţă de presă organizată la Chişinău, scrie News.ro. Cu această ocazie, preşedintele PMP are programată, pe 26 noiembrie, o întâlnire cu cetăţenii la Filarmonica Naţională, începând cu ora 11:00. Iniţial, evenimentul urma să aibă loc la Palatul Republicii, dar administraţia a refuzat pentru că în aceeaşi zi ar putea avea loc învestirea noului preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/basescu-va-merge–saptamana-viitoare–in-republica-moldova–in-prima-sa-vizita-dupa-obtinerea-cetateniei-acestui-stat–evenimentul-s-ar-putea-suprapune-cu-investirea-lui-igor-dodon-433366

 

 1. Băsescu, la Iaşi: Unirea nu ar avantaja doar Republica Moldova, ci şi România. Am putea deveni mare furnizor de hrană în lume

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a declarat, vineri, la Iaşi, că unirea cu Republica Moldova se poate face în cinci-şase ani şi că un astfel de proces avantajează nu doar Republica Moldova, ci şi România, întrucât „am deveni un mare furnizor de hrană în lume”.

http://www.news.ro/politic-intern/basescu-la-iasi-unirea-nu-ar-avantaja-doar-republica-moldova-ci-si-romania-am-putea-deveni-mare-furnizor-de-hrana-in-lume-1922400218502016112016055261

 

 1. Maia Sandu: „Cerem astăzi de la autorităţi să examineze toate ilegalităţile comise şi să-i sancţioneze pe toţi cei care au comis aceste ilegalităţi”

Europa Liberă: Doamnă Maia Sandu, cât mai avem de aşteptat până se vor valida rezultatele alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova?

Maia Sandu: „Depinde de instituţiile statului. Noi am contestat mai multe încălcări şi ilegalităţi comise în ziua alegerilor la Comisia Electorală Centrală. Din câte înţeleg, Comisia Electorală Centrală va avea o şedinţă astăzi, la orele 14.00. Nu este clar dacă ne va da un răspuns sau dacă va fi o şedinţă ulterioară. După ce vor fi analizate toate sesizările la Comisia Electorală Centrală, se va merge la Curtea Constituţională. Şi în funcţie de durata acestor examinări, vom afla şi rezultatul sau, cel puţin, decizia acestor instituţii.”

http://www.europalibera.org/a/28126351.html

 

 1. Avram Iancu, proclamat ‘Erou al Națiunii Române’

Avram Iancu, proclamat ‘Erou al Națiunii Române’. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii inițiate în 2014 prin care Avram Iancu este proclamat ‘Erou al Națiunii Române’, anunță Cotidianul. ‘Pentru cinstirea în mod deosebit a memoriei lui Avram Iancu (1824-1872), considerat cel mai mare erou național al românilor din Transilvania, cu merite excepționale în afirmarea identității și a drepturilor naționale pe teritoriul strămoșesc, fostul conducător al revoluției române din 1848-1849 din Transilvania este declarat ‘Erou al Națiunii Române”, prevede articolul unic al legii.

http://www.ziuaveche.ro/revista-presei/revista-presei-avram-iancu-proclamat-erou-al-natiunii-romane-284531.html/

 

 1. Şalaru îi răspunde lui Dodon: „E ca un copil mic uimit că descoperă lumea. Pune degetul pe tot ca sa vadă dacă frige sau nu”

De când a ajuns preşedinte, Igor Dodon este ca un copil mic impresionat de faptul că începe să descopere lumea, consideră ministrul Apărării de la Chişinău, Anatol Şalaru. 

http://infoprut.ro/45860-salaru-ii-raspunde-lui-dodon-e-ca-un-copil-mic-uimit-ca-descopera-lumea-pune-degetul-pe-tot-ca-sa-vada-daca-frige-sau-nu.html

 

 1. Prima VICTORIE a Maiei Sandu în INSTANȚĂ. Ce urmează după sentință

Candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la alegerile prezidențiale, Igor Dodon, a acuzat-o în campanie pe Maia Sandu că ar fi votat, de rând cu alți miniștri din Guvernul Leancă, pentru eliberarea unei garanții în valoare de 9,5 miliarde de lei pentru creditele de urgență acordate celor trei bănci implicate în furtul bancar.

Maia Sandu s-a apărat și a spus că nu a votat atunci, deoarece nici nu a fost prezentă la acea ședință a Executivului.

http://www.ziarulnational.md/prima-victorie-a-maiei-sandu-in-instata-ce-urmeaza-mai-departe/

 

 1. Igor Dodon spune că Maia Sandu ar fi distrus țara. Ea voia unirea Republicii Moldova cu România

Igor Dodon, președintele-ales al Republicii Moldova, o atacă pe Maia Sandu. El a făcut o declarație prin care și-a spus părerea despre cum arăta țara dacă ar fi câștigat Maia Sandu.

El spune că dacă Maia Sandu ar fi câştigat alegerile, ţara ar fi dispărut de pe harta Europei, pentru că ar fi fost absorbită de România, scrie Sputnik News.

https://huff.ro/stiri/externe/igor-dodon-spune-ca-maia-sandu-ar-fi-distrus-tara-ea-voia-unirea-republicii-moldova-cu-romania-96565

 

 1. Traian Băsescu: ‘PMP susţine că obiectivul de ţară trebuie să fie unirea cu Republica Moldova’

Partidul Mişcarea Populară este singura formaţiune care consideră că obiectivul de ţară trebuie să fie unirea cu Republica Moldova, a declarat, vineri, la Iaşi, Traian Băsescu, cu ocazia lansării candidaţilor filialei PMP la Parlamentul României. „Nu o spunem numai în campania electorală. Suntem singurul partid care avem acest obiectiv în programul nostru de ţară”, a spus Traian Băsescu în deschiderea discursului său.

http://www.stiripesurse.ro/traian-basescu-pmp-sustine-ca-obiectivul-de-tara-trebuie-sa-fie-unirea-cu-republica-moldova_1164327.html

 

 1. Președintele Timofti, înainte de plecare: Am vorbit cu mândrie și speranță despre limba română chiar și acolo unde se consideră că avem acasă o limbă cu altă denumire – moldovenească

Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a vorbit despre punctele tari și punctele slabe ale mandatului său de 4 ani și 8 luni, înainte de a face transferul de putere către următorul șef de stat.

http://infoprut.ro/45859-nicolae-timofti-inainte-de-plecare-vorbit-cu-mandrie-si-speranta-despre-limba-romana-chiar-si-acolo-unde-se-considera-ca-avem-acasa-o-limba-cu-alta-denumire-moldoveneasca.html

 

 1. Nicolae Dabija, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea

Aula Magna a Universităţii din Oradea va găzdui vineri ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa academicianului Nicole Dabija, poet, prozator, publicist şi om politic din Republica Moldova.

http://infoprut.ro/45855-nicolae-dabija-doctor-honoris-causa-al-universitatii-din-oradea.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ