După 20 de zile de campanie, 33 de oraşe ale României spun: "Basarabia pământ românesc"

0
130

După 20 de zile de la începutul campaniei de informare „Basarabia pământ românesc”, în peste 33 de oraşe din România şi-au făcut simţite prezenţa afişe, stenciluri sau alte logouri ale acestei acţiuni menite a readuce în atenţia românilor pe cei de dincolo de Prut.

Astfel, oraşele (click pe nume pentru a vedea poze) care susţin cauza românilor din Basarabia până acum sunt:


Alexandria
Azuga
Bistriţa
Brăila
Braşov
Bucureşti
Caransebeş
Cluj
Constanţa
Craiova
Deva
Focşani
Galaţi
Gura Humorului
Haţeg
Hunedoara
Iaşi
Paşcani
Piatra Neamţ
Piteşti
Ploieşti
Râmnicu Vâlcea
Roman
Satu Mare
Sibiu
Slobozia
Suceava
Tecuci
Timişoara
Tulcea
Vaslui
Vulcan
Zalău

NICIUN COMENTARIU

 1. pe romanii de peste Prut nu ii vom uita niciodata, desi multi dintre ei ne-au uitat pe noi. Faptul ca vorbim aceeasi limba nu este o intamplare, ci demonstreaza clar ca „Acelasi sange, aceeasi tara / Romani am fost cu toti odinioara”. Sper ca la un moment dat, sa revina alaturi de tara mama.

 2. Eu sunt de peste Prut si ma simt foarte nemultumit ca multi dintre noi au uitat de unde venim, si motiveaza vorbirea limbii Româneşti pe ambele părţi ale frontierii o simplă coincidenţă … bullshit!
  Sunt plăcut surprins de acest gest …

 3. Mă interesează pentru că sunt humorean. Acum sunt foarte departe de casă, altfel m-aş fi ocupat personal. De câte ori am avut ocazia, am făcut reclamă site-ului romanism.net

 4. Toti oamenii care se ocupa, inclusiv in Gura Humorului iau afisele de pe site si le lipesc. deci speram ca si tu cand te intorci acasa s mai bag un rand de afise sau stenciluri prin Gura Humorului.
  Mersi de sustinere!

 5. Sunt doar cuvinte fie scrise fie rostite. Au trecut ani si veacuri si tot la nivel de stat nimic nu s-a facut ca Basarabia sa fie pamint romanesc. Cel putin nu la face nimic la timp, insa dupa ce a trecut momentul in care a fost posibil sa se realizeze obiectivul, Romania incepe sa vorbeasca. E nevoie de fapte si nu de cuvinte, e nevoie de o strategie la nivel de guvern si parlament! In rest 2 tari, 2 mentalitati, si sa nu spuneti ca basarabenii nu discriminati, ca sunt. Realitatea ne spune ca e necesar ca insasi romanii sa inceapa sa perceapa basarabenii nu ca oameni de mina a doua ci ca pesoane egale cu ei. E necesara o schimbare a atitudinii!!!! Succese! E mult de lucru! Si noi basarabenii avem mult de lucru!!!!

 6. Va multumesc fratilor. Sunt un tinar primar democrat din orasul Edinet si va simt prezenta voastra. avem nevoie de sustinerea voastra. Avem nevoie de voi. Cu mult drag pentru tara mama,
  Cojocaru Constantin
  primar de Edinet

 7. Sunt din Basarabia. Multumesc fratilor din Romania ca nu ne uita. Dar pe studentii nostri, care fac studii in Romania, rog sa nu-i prea furati si fraeriti. Acest fapt este contrapus spuselor voastre si e foarte durut.
  Personal, pentru mine, este nespus de scump, cand recunosc ca cineva se gandeste cu intelegere la Tara mea unde imi sufoc mintea de greutate.
  Noi cei care ne stim romani din neam, ne-am saturat de macaroane pe urechi. Ne vine greu sa tinem capul drept de greutatea lor.
  Cu mult respect, Irina A-B

 8. nu va vom uita fratilor pt ca intotdeauna neati fost frati de sange
  voi din strabuni maramureseni acum sunteti moldoveni eu din strabuni ardeleni acum sunt dobrogean DAR TOT ROMANI SUNTEM CU TOTII

 9. Iubesc romania si iubesc faptul ca sunt roman , insa atata timp cat o parte din romania lipseste, si din mine va lipsi ceva ! ASA CA ROMANI , NU DATI BASARABIA UITARII, IMPLICATIVA!!! Iar atunci cand mergeti in alte tari , nu va fie rusine ca sunteti romani. nu va lasati prada discriminarii. FITI MANDRII CA SUNTETI ROMANI

 10. Fratilor pentru ca nimeni sa nu fie uitat si nimic sa nu se uite ar fi benefic ca romanii mai avansati si mai dezvoltati sa le intinda o mina de ajutor in dezvoltare comunitatilor romanesti din Basarabia.Eu ca cetatean roman si ca primar de Tatarauca Veche,Soroca solicit ajutorul vostru pentru facilitarea incheierea acordurilor de parteneriat si colaborare cu primariii din Romania.Numele meu autentic Liviu Raischi.
  Astept raspunsuri benefice la email maetonium@mail.ru.
  PS. Pentru toti romanii din Basarabia felicitari cu marea sarbatoare – Limba noastra cea romana!

 11. Va multumesc frati romani! Va multumesc din suflet ca ne intindeti mina peste prut! Mina pe care partidul „comunist” incearca sa v-o zmulga din cot ba chiar din umar. Sa nu cedam in fata scabiei rosii!
  Basarabia Pamint Romanesc!

 12. Am ramas cu soc pe viata, cand am citit mesajele voastre ptr ca aici in Romania, majoritatea crede ca moldovenii sunt cei care nu mai vor o unire. Nu stiu de unde aceasta falsa informatie, dar va spun sincer ca asa se crede aici.

 13. Are dreptate domnul Liviu cand spune ca noi trebuie sa-i sprijinim pe fratii nostri de peste Prut,sa nu uitam ca noi asa saraci cum suntem avem totusi salariul de aproape 10 ori mai mare ca al lor.
  Ma bucura nespus faptul ca au inceput sa mai apara si romani in posturi de conducere in Basarabia.Pe ei trebuie sa-i ajutam sa puna inca o piatra si inca una la temelia constructiei pe care o numim UNIRE.
  Din pacate noi nu putem decat sa speram ca intr-o zi vom putea sa strigam IMPREUNA „Traiasca ROMANIA MARE”,chiar daca pentru asta va trebui sa luptam.
  O fraza dintr-un film romanesc despre Primul Razboi Mondial suna cam asa:
  „Doar cei ce cred pot face minuni ca zeii.”

 14. Iar pe cei care spun ca Romania are pretentii teritoriale asupra vecinilor si,in special asupra Basarabiei ii intreb: Are Basarabia la ora actuala o economie care sa mearga?Are resurse pe care Romania sa nu le aiba in cantitati de zeci de ori mai mari?Este punct strategic?
  Raspunsul evident este „nu”.
  Oare nu Romania este cea care in cazul in care „ar ocupa” Basarabia ar trebui sa-i aduca economia pe linia de plutire?Nu Romania ar suporta cheltuielile impuse de acest fapt?
  Asa ca va intreb „Ce interes ar avea Romania sa ocupe Basarbia?”,”Nu cumva Romania isi doreste aceasta „alipire” pentru a avea in teitoriul ei sfant pe toti cei care vorbesc limba romana spre a-i ajuta sa se realizeze ca indivizi si ca natiune?”.

 15. noi sunte romani.Eu singur sunt di R.Moldova dar am aflat acum de comania basarabia pamint romanesc si vreau sa aflu daca aceasta compane o sa vie la Chisinau sau daca ia se va petrece si in octombrie-noiembrie.

 16. Planific pentru luna noiembrie 2008 un concert al tinerilor in satul de frontiera Chetris, raionul Falesti. Cu parere de rau, oriunde nu m-am adresat, nu am mai primit nici raspuns, sau numai consolari ca nu ne pot ajuta. Nu-mi permit sa ma pling pe nimeni, dar nu e posibil cu 200 dolari sa aducem interpreti din Soroca, Singerei, Falesti, fie ca sunt tineri, fie ca este doar un concert al tinerilor. E posibil ca macar cineva sa completeze suma? Pentru contact: cifalesti@mail.md

LĂSAȚI UN MESAJ