După BREXIT e nevoie de elaborarea și lansarea strategiei geo-politice de unire a RM cu România

0
174
  1. Lider politic: După BREXIT e nevoie de elaborarea și lansarea strategiei geo-politice de unire a RM cu România

Formaţiunea „atenționează cetățenii Republicii Moldova, dar și actuala guvernare, care conduce Republica Moldova, că discursul pro-european în aceste condiții trebuie reconsiderat, și abordat dintr-o nouă perspectivă”. „Dreapta” consideră că „unica posibilitate de a oferi o reală stabilitate și prosperitate economică pentru toți cetățenii Republicii Moldova și de a contracara tendințele populiste din țările Uniunii Europene, dar și din Republica Moldova, este elaborarea și lansarea strategiei geo-politice de Unire a Republicii Moldova cu România”.

http://tribuna.md/2016/06/27/lider-politic-dupa-brexit-e-nevoie-de-elaborarea-si-lansarea-strategiei-geo-politice-de-unire-a-rm-cu-romania/

 

  1. Ţuţuianu în costum tradiţional, la Ziua Naţională a Portului Popular din Moldova

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu continuă seria de întâlniri cu fraţii de peste Prut. Delegaţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa a efectuat o vizită în oraşul Ştefan Vodă la obiectivul de investiţii „Reparaţie capitală şi dotare tehnică a Liceului Teoretic Ştefan Vodă”, urmare a protocolului de cooperare şi înfrăţire între Judeţul Dâmboviţa din România şi Raionul Ştefan Vodă din Republica Moldova. Ţuţuianu a fost chemat în Raionul Ştefan Vodă la invitaţia preşedintelui Raionului Ştefan Vodă, Nicolae Molozea, având în vedere bunele relaţii dintre cele două unităţi administrativ-teritoriale, relaţii asumate oficial prin protocolul de cooperare.

http://adevarul.ro/locale/targoviste/Tutuianu-costum-traditional-ziua-nationala-portului-popular-moldova-1_5770a7e25ab6550cb8523769/index.html

 

  1. Proiect România – Rep. Moldova pentru jurnalism de calitate. ReStart se adresează studenţilor

Proiectul ReStart – pentru un jurnalism de calitate a fost lansat anul acesta, în data 3 mai, de către SRJ MediaSind, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, fiind inspirat de conceptul The Ethical Journalism Initiative, promovat de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, informează MediaSind, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Conform sursei citate, proiectul se adresează studenţilor din universităţile româneşti care vor să se implice în promovarea unui jurnalism de calitate.

http://infoprut.ro/44500-proiect-romania-rep-moldova-pentru-jurnalism-de-calitate-restart-se-adreseaza-studentilor.html

 

  1. Moldova poate lua exemplul României: ce va face Guvernul Cioloș pentru debirocratizarea rapidă

Executivul de la București va face demersurile necesare pentru debirocratizarea sistemului de stat și va începe cu trimiterea inter-instituțională de acte și plăți unice din partea cetățeanului pe diverse probleme.

http://www.evzmd.md/politica/268-politic/42927-r-moldova-poate-lua-exemplul-romaniei-ce-va-face-guvernul-ciolo%C8%99-pentru-debirocratizarea-rapida.html

 

  1. Expoziție de fotografie în memoria victimelor deportărilor, la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei

Victimele deportărilor staliniste vor fi comemorate la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei acolo unde va avea loc inaugurarea unei expoziţii de fotografie documentară „Basarabeni în Gulag”.

Evenimentul va fi însoţit de prezentarea volumului „Arhivele memoriei”, realizat în cadrul Proiectului de Stat „Recuperarea şi valorificarea istorică a memoriei victimelor regimului totalitar-comunist din RSS Moldovenească în perioada anilor 1940-1941 şi 1944-1953”.

http://www.prime.md/rom/news/social/item37272/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ