După Mihaela, alte PATRU absolvente l-au REFUZAT pe DODON. Asistăm la o adevărată REVOLTĂ a elevilor eminenţi

0
126
  1. După Mihaela, alte PATRU absolvente l-au REFUZAT pe DODON. Asistăm la o adevărată REVOLTĂ a elevilor eminenţi

Mihaela Ungureanu, a dat startul iniţiativei, unice până în prezent, de a REFUZA diploma de onoare din partea preşedintelui Republicii Moldova. Acestui demers curajos s-au alăturat încă patru tinere care au refuzat diploma lui Igor Dodon.

Aşa cum am mai relatat, astăzi, președintele Igor Dodon a organizat o ceremonie la care a invitat 100 de elevi absolvenți din întreaga țară pentru a le conferi diplome de onoare. Ulterior, mai mulți elevi au reacționat pe rețelele de socializare spunând că au refuzat din mai multe motive premiul președintelui.

Mihaela:  „Un om care îți dă o diplomă, dar îți ia identitatea. Păcat. Atâta țară cât demnitate. Am fost invitată, dar am refuzat”, a scris tânăra pe pagina sa de Facebook.

http://evz.ro/mihaela-absolvente-refuzat-dodon.html

 

  1. Expert: Pentru România și Rep. Moldova, aderarea la NATO a Ucrainei ar fi un mare câștig

Valentin Naumescu, conferențiar la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, este de părere că dacă Ucraina ar reuși să spargă spre Vest blocada strategică a Rusiei prin aderarea la NATO, atunci atât România, cât și Republica Moldova ar fi avantajate.

http://infoprut.ro/47747-expert-pentru-romania-si-rep-moldova-aderarea-la-nato-ucrainei-ar-fi-un-mare-castig.html

 

  1. Lansare de carte despre Unire, librăria era arhiplină

Activistul pentru unire, George Simion, a lansat azi la Bucuresti cartea lui scrisa pentru a explica basarabenilor avantajele unirii cu Romania. Libraria-gazda a fost neincapatoare, dupa partea oficiala, autorul si ajutoarele lui au poftit lumea afara, la aer liber, pentru autografe si discutii

http://curaj.tv/reportaj/cultural/lansare-de-carte-despre-unire-libraria-era-arhiplina/

 

  1. PROTESTE în fața Parlamentului! Zeci de polițiști au format un cordon de apărare

Zeci de oameni protestează în fața Parlamentului. Polițiștii se îmbrâncesc cu oamenii.

Oamenii cred că sistemul mixt poate să fie votat în această seară. „Cine știe, poate chiar în această clipă el e discutat, sau deja e votat iar mâine putem să ne trezim într-o Coree de Nord” a declarat un activist pe Facebook, sugerând că protestele de mâine nu ar schimba nimic, întrucât ar fi prea târziu.

http://www.timpul.md/articol/%28live%29-proteste-in-faa-parlamentului-zeci-de-poliiti-au-format-un-cordon-de-aparare-112966.html

 

 

  1. Autoritățile de la Chișinău, sumă modică pentru modernizarea liceelor românești din regiunea transnistreană

Guvernul de la Chișinău a aprobat miercuri Programul activităţilor de reintegrare a Republicii Moldova pe anul 2017, pentru realizarea căruia în bugetul de stat au fost prevăzute 15 milioane de lei. Programul prevede finanţarea măsurilor de dezvoltare şi modernizare tehnico-materială a instituţiilor educaţionale, întreţinerea clădirilor şi apeductelor, de iluminare a localităţilor.

http://infoprut.ro/47753-autoritatile-de-la-chisinau-suma-modica-pentru-modernizarea-liceelor-romanesti-din-regiunea-transnistreana.html

 

 

  1. Locurile la master, ocupate 70% la Universitatea din Petrosani

„Suntem în parametri, iar la ora actualã avem peste 70% din locuri ocupate, având în vedere cã si vineri s-au derulat sustinerile de lucrãri. Locurile bugetate se vor ocupa în totalitate si, asa cum estimam, va fi si concurentã la unele dintre masterate”, a declarat prof. univ. ing. ec. dr, habil Eduard Edelhauser, prorector al Universitãtii din Petrosani. Mediul academic din Petrosani a ajuns cu ofertele educationale  pânã peste hotare si acum, cei mai multi studenti vin din Republica Moldova. Basarabenii sunt cei care ar putea chiar sã se batã pe locurile oferite lor la aceastã scoalã superioarã din Petrosani.

http://cronicavj.ro/wp/?p=64081

 

 

  1. Uniunea Europeană finanțează 18 proiecte în domeniul aprovizionării cu apă, canalizare și eficiență energetică în Republica Moldova

Lucrările de construcție în domeniul aprovizionării cu apă, canalizare și eficiență energetică vor spori datorită sprijinului oferit de Uniunea Europeană în cadrul a 18 proiecte. 

Acțiunile finanțate de UE fac parte din proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, discutat ieri, 18 iulie 2017, în cadrul unei ședințe.

http://www.publika.md/uniunea-europeana-finanteaza-18-proiecte-in-domeniul-aprovizionarii-cu-apa-canalizare-si-eficienta-energetica-in-republica-moldova_2975170.html

 

  1. Mihai Ghimpu: Dosarul lui Dorin Chirtoacă este politic

Liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu a declarat într-o conferinţă de presă că cercetarea penală a primarului Dorin Chirtoacă, prim-vicepreşedinte al PL, se face în cadrul unui dosar politic intentat la comanda celor care deţin puterea în Republica Moldova, transmite IPN.

http://adevarul.ro/moldova/politica/mihai-ghimpu-dosarul-luidorin-chirtoaca-politic-1_596f5ed15ab6550cb849de18/index.html

 

  1. Republica Moldova va beneficia de asistenţă în valoare de 3,2 milioane de dolari. Unde vor fi alocați banii

Astfel, Republica Moldova va beneficia de asistenţă tehnică în valoare de 3,2 milioane de dolari SUA pentru a spori investițiile și a promova exporturile. În particular, este prevăzută acordarea serviciilor de consultanţă pe trei domenii majore, acestea constituind şi obiectivele proiectului: îmbunătăţirea mediului de afaceri, consolidarea accesului la piaţă cu accent pe sectorul agroindustrial şi sporirea nivelului de protejare a investiţiilor.

http://www.realitatea.md/republica-moldova-va-beneficia-de-asistenta-in-valoare-de-3-2-milioane-de-dolari–unde-vor-fi-alocati-banii_61247.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ