După perdafurile luate ca urmare a afirmațiilor jignitoare la adresa românilor, James D. Petitt o dă la întors: ”puterea suverană aparține poporului, inclusiv dorința firească de Unire cu România”

0
159

 

  1. După perdafurile luate ca urmare a afirmațiilor jignitoare la adresa românilor, James D. Petitt o dă la întors: ”puterea suverană aparține poporului, inclusiv dorința firească de Unire cu România”

„Eu am votat pentru independența acestui Stat în 1991 față de URSS, atunci nu era posibilă reunificarea. La moment avem aproximativ 30% din populația Republicii Moldova, în special tinerii, care își doresc Unirea, acest trend este unul în creștere, fapt care ne bucură și ne încurașează să luptăm”, a spus Mihai Ghimpu.

Mihai Ghimpu a menționat că la moment există aceste tabere pro și contra în societate, pentru că nu am avut guvernare care să corecteze greșelile istoriei.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/politic/22796-dup-perdafurile-luate-ca-urmarea-a-afirmaiilor-jignitoare-la-adresa-romanilor-james-d-petitt-o-d-la-intors-puterea-suveran-aparine-poporului-inclusiv-dorina-fireasc-de-unire-cu-romania.html

 

  1. Poziţia oficială a SUA:”puterea suverană aparţine poporului, inclusiv dorinţa firească de Unire cu România”

Imaginea de mai sus face mai mult decât orice declaraţie: ambasadorul SUA de la Chişinău a acceptat să fie pozat cu harta României Mari pe fundal şi în faţa tabloului lui Mihai Eminescu, simbolul românismului. Scena nu este deloc una întâmplătoare ci foarte minuţios gândită. După scandalul iscat săptămâna trecută, nu putem presupune că a ieşit public ca să exprime altceva decât Punctul de Vedere Oficial al partenerului nostru american. Profitând de o întâlnire oficială, sau mai degrabă aranjând o întâlnire oficială, ambasadorul SUA la Chişinău a dat să transmită punctul de vedere oficial al SUA cu privire la posibila şi iminenta Unire dintre cele două state româneşti: ”puterea suverană aparţine poporului, inclusiv dorinţa firească de Unire cu România”.

http://adevarul.ro/international/statele-unite/pozitia-oficiala-suaputerea-suverana-apartine-poporului-inclusiv-dorinta-fireasca-unire-romania-1_57cef66c5ab6550cb86c8776/index.html

 

  1. Militari ai Rep. Moldova, ai României și SUA se întâlnesc într-un nou exercițiu militar pentru operații speciale

Militari ai Republicii Moldova participă alături de peste 900 de militari din alte opt state, în perioada 5 – 22 septembrie, la exerciţiul multinaţional JUNCTION STRIKE 16, care se va desfăşura în garnizoanele Tîrgu Mureş, Dej, Bistriţa, Vatra Dornei, Reghin şi Miercurea Ciuc, în poligoanele de la Jigodin, Valea Urişorului, Beclean, Livezile, Roşu şi Rotunda şi pe aerodromurile din Câmpia Turzii şi Bacău.

http://infoprut.ro/45113-militari-ai-rep-moldova-ai-romaniei-si-sua-se-intalnesc-intr-un-nou-exercitiu-militar-pentru-operatii-speciale.html

 

  1. Dan Dungaciu: Transnistria este arma folosită de Rusia împotriva NATO

Rusia vrea să agreseze Republica Moldova, dar nu prin anexare de teritorii, ci prin „cedare” de teritorii, deoarece interesul Rusiei privind țara noastră este să oprească extinderea frontierei NATO spre Est, iar Transnistria este un instrument perfect pentru așa ceva – de fapt cel mai bun pe care îl are la dispoziție. De această părere este Dan Dungaciu, geopolitician și sociolog român.

http://independent.md/dan-dungaciu-transnistria-este-arma-folosita-de-rusia-impotriva-nato/#.V88k1zW503Q

 

  1. Primarul Chişinăului: Modovenii nu îşi mai neagă identitatea

Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, a afirmat în cadrul emisiunii Deschide Lumea, de la Realitatea TV, privind scandalul legat de solistul Carla’s Dreams, că Rusia ar trebui să recunoască înfrângerea pentru că mai devreme sau mai târziu Republica Moldova se va uni cu România.

http://www.realitatea.net/primarul-chisinaului-modovenii-nu-isi-mai-neaga-identitatea_1978901.html

 

  1. Membrii formaţiei Carla’s Dreams „demascaţi” de presa rusă. Primarul Chişinăului a reacţionat

Primarul capitalei Republicii Moldova, Dorin Chirtoacă, a criticat aspru acţiunea jurnaliştilor ruşi care au acţionat „ca nişte lepre”. Acesta i-a înjurat în limba engleză pentru acest gest: „Nu mă declar fan Carla’s Dreams, dar f**k off celor care susţin că i-au deconspirat identitatea!”.

În acelaşi text publicat pe Facebook, primarul Chişinăului a susţinut că trupa s-a dus cu bună credinţă la emisiunile radiodifuzorilor ruşi, însă a fost tratată cu lipsă de respect: „El (solistul, n.red.) a venit la Moscova cu o piesă nouă în limba rusă. A vrut să fie politicos, să vă facă pe plac. Omul a fost de bun simţ. Voi ce aţi făcut? L-aţi dus pe la radiouri şi televiziuni, dar l-aţi şi plesnit, I-aţi scuipat în suflet”.

http://www.mediafax.ro/life-inedit/membrii-formatiei-carla-s-dreams-demascati-de-presa-rusa-primarul-chisinaului-a-reactionat-foto-15665439

 

  1. Carla’s Dreams îi va ataca în judecată pe jurnaliştii din Rusia

Membrii trupei Carla’s Dreams sunt indignaţi de gestul jurnaliştilor din Rusia. Solistul formaţiei, Andrei Ţăruş, a spus că reprezentanţii mass-media din Rusia nu au respectat înţelegerea pe care au avut-o, de a-i fotografia şi filma doar cu măştile pe faţă. „Acum îi vom acționa în judecată!”, declară solistul formației, Andrei Țăruș, pentru wordpress.com. Aceeaşi sursă scrie că şi regizorul videoclipurilor Carla’s Dreams, Roman Burlaca, a avut presimţirea „că nu se va termina cu bine turneul de promovare la Moscova”.

http://www.jc.md/carlas-dreams-va-ataca-jurnalistii-rusi-la-cedo/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ