Durere şi lacrimi în Basarabia, după moartea Reginei Ana

0
128
  1. Durere şi lacrimi în Basarabia, după moartea Reginei Ana

O legătură specială cu familia regală din România o au locuitorii unei comune de peste Prut, care şi-a primit numele în memoria Reginei Maria. Oamenii o plâng acum pe Regina Ana şi sunt cu sufletul alături de familia regală. 13 august va fi zi de doliu naţional şi în Republica Moldova.

Oamenii din comuna Regina Maria din Republica Moldova sunt trişti de când au aflat că Regina Ana s-a stins.

Sperau să o vadă măcar o dată în localitatea lor.

Într-un interviu, Regina Ana spunea că regretul ei cel mare este că nu a reușit să calce pe pământul Basarabiei.

http://stiri.tvr.ro/durere-si-lacrimi-in-basarabia-dupa-moartea-reginei-ana_77243.html

 

  1. Primăria Chișinău a deschis o carte de condoleanțe în memoria Reginei Ana a României

Primăria municipiului Chişinău a deschis luni o carte de condoleanțe  în memoria Reginei Ana a României.  Chişinăuenii care vor să transmită mesaje de condoleanțe Familiei Regale a României o pot face la sediul Primăriei, intrarea principală, până joi seara. Regina Ana a României a trecut la cele veşnice pe 1 august 2016, la Spitalul din Morges, Elveția.

http://infoprut.ro/44915-primaria-chisinau-a-deschis-o-carte-de-condoleante-in-memoria-reginei-ana-a-romaniei.html

 

  1. Ana Guțu: „Am așteptat declararea unirii cu România…”

Ana Guțu: „Acești 25 de ani de independență au fost ani de căutare și de tatonare. Pentru mine personal, anul 1991, atunci când a fost declarată independența fostei Republici Sovietice Socialiste Moldovenești, nu a avut o valoare foarte importantă, fiindcă eu am așteptat declararea unirii cu România. Acesta a fost și este nu doar idealul meu de la ʾ89 încoace, ci din frageda copilărie, fiindcă am crescut într-o familie de profesori. De la bunici am auzit cine suntem, de unde ne tragem și care este adevărul istoric.”

http://www.europalibera.org/a/27911241.html

 

  1. Doctorul în drept, Alexandru Arseni: R. Moldova nu este stat și nici nu va fi

Doctorul în drept, Alexandru Arseni, unul dintre semnatarii Declarației de Independență explică ce s-a întâmplat în acești 25 de ani de independență cu Republica Moldova. Nu am reușit să construim o clasă politică veritabilă și nici un alegător conștient, responsabil de votul său. Și cetățeanul acestei țări nu este pe deplin cetățean, pentru că nu își cunoaște drepturile, dar și obligațiunile. Acum este clar, 25 de ani nu au fost suficienți pentru a construi un stat independent. Ce facem mai departe? Mergem prin pustiu 40 de ani sau ne uităm în istorie și găsim acolo soluția de Unire, a spus Alexandru Arseni într-un interviu citat de jurnalista Elena Robu pe www.elenarobu.wordpress.com, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/analize-interviuri/22598-doctorul-in-drept-alexandru-arseni-r-moldova-nu-este-stat-i-nici-nu-va-fi.html

 

  1. Un elev al Liceului ,,Ion Luca” Vatra Dornei, în lotul României la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Vitalie Lungu, elev în clasa a XII-a în cadrul Liceului Teoretic “Ion Luca” Vatra Dornei, a fost selectat pentru a face parte din lotul naţional care va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din India, din luna decembrie.

Tânărul este pregătit la fizică de prof. Mioara Şaramet, iar de doi ani, la astronomie şi astrofizică, este pregătit de prof. dr. Petru Crăciun în cadrul cercului de astronomie de la Palatul Copiilor Suceava.

Vitalie Lungu este din Republica Moldova, raionul Sîngerei, şi este elev al liceului din Vatra Dornei din clasa a IX-a.

https://www.monitorulsv.ro/Local/2016-08-09/Un-elev-al-Liceului-Ion-Luca-Vatra-Dornei-in-lotul-Romaniei-la-Olimpiada-Internationala-de-Astronomie-si-Astrofizica

 

  1. 23 de ani de la trecerea în neființă a lui Ion Vatamanu

Născut la 1 mai 1937, în comuna Costiceni, judeţul Hotin (azi raionul Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi), și decedat la 9 august 1993, Ion Vatamanu a fost un militant remarcabil pentru emanciparea națională a românilor basarabeni, dar și a celor bucovineni.

Poet, publicist, savant-chimist, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, a fost unul din liderii Mișcării de Eliberarea Națională a românilor basarabeni la sfârșitul anilor 80.

http://www.radiochisinau.md/23_de_ani_de_la_trecerea_in_nefiinta_a_lui_ion_vatamanu-36553

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ