Eclipsă peste Zimbru

0
55

Vicecampioana Moldovei, FC „Zimbru”, îşi dorea cu orice preţ ca, după prima etapă a returului, diferenţa de şapte puncte faţă de FC „Sheriff” să scadă la patru puncte.

Nu a fost aşa. „Zimbrii” au pierdut ruşinos de la ultima clasată în Divizia Naţională, Olimpia Bălţi, cu scorul de 1-0, iar acum, diferenţa s-a mărit la 10 puncte. Antrenorul „zimbrilor”, Ivan Tabanov, spunea că, dacă această diferenţă va creşte din primul meci, atunci echipa sa nu mai poate spera la titlu. Se pare că anume aşa se va întâmpla, pentru că FC „Sheriff” nu a resimţit şocul plecării celor mai buni jucători ai săi şi a câştigat la pas partida cu Nistru Otaci, 3-0.

Tabanov a declarat că echipa sa a fost pusă intenţionat să joace pe un teren desfundat şi plin de noroi, pentru ca să aibă cât mai mulţi accidentaţi în meciul de pe 7 martie cu FC „Sheriff”. Poate are dreptate, dar nu ai nicio scuză când munceşti două luni prin cantonamente şi te bate o echipă care a strâns pe ultima sută de metri 11 jucători. De asemenea, principalul „zimbrilor” a acuzat faptul că echipa este foarte subţirică după plecarea de la echipă a jucătorilor Bulgaru, Cucovei, Cebotari şi a căpitanului Mircea Stan. El s-a arătat nemulţumit că în această pauză competiţională a fost achiziţionat un singur jucător – Niculin, care nu se ridică la nivelul celor plecaţi. „Au venit în cantonamentele din Turcia mulţi jucători, însă nu de nivelul pe care i-am dorit pentru a lupta cu „Sheriff” şi cu celelalte echipe”, a spus cu frustrare Tabanov, care este invidios pe campioană. „Nu cred că plecarea celor mai buni jucători de la „Sheriff” va slăbi echipa lor. La ei pleacă cinci-şase şi vin în loc alţii care sunt la fel de buni”.

Dacă „Zimbru” nu poate să aducă jucători valoroşi, înseamnă că ceva nu este în ordine. Să zici că este criză financiară nu poţi. Şi acum îmi amintesc cum directorul sportiv, Alexandru Curtianu, îmi spunea că „Zimbru” poate să aducă orice jucător pe care şi-l doreşte Tabanov, iar acum antrenorul spune că i-au fost aduşi doar jucători slabi pe care nu şi i-a dorit. Ceva nu se leagă. Poate Curtianu are cardul de la conducere, dar de ce nu caută jucători care să aducă în cele din urmă titlul la Chişinău? Apropo, cred că vina pentru acest eşec o poartă şi eclipsa totală de Lună. Astrologii ne-au atenţionau că eclipsa, care a avut loc odată cu demararea returului DN, „va bloca conştientul şi va debloca subconştientul oamenilor”. Miercuri, când „zimbrii” joacă derby-ul cu „Sheriff”, nu va mai fi eclipsă, poate atunci vom vedea adevărata valoare a vicecampioanei.

autor: Vitalie HADEI

sursa:http://www.jurnal.md/article/2760/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ