Eduard Muşuc şi Eugen Roşcovan au fost reţinuţi de poliţie pentru încălcarea ordinii publice

0
83

Preşedintele Comitetului pentru Apărarea Drepturilor Cetăţenilor (CADC), preşedinte al Partidului Social-Democrat, Eduard Muşuc şi preşedintele Asociaţiei Micului Business (AMB), Eugen Roşcovan au fost reţinuţi luni de poliţie la finele unui miting de protest al deţinătorilor de patentă organizat de aceştia în capitală.

Solicitat de BASA-press, avocatul celor doi, Ghenadie Tatar a comunicat că lui Muşuc şi Roşcovan li se incriminează încălcarea obligaţiilor organizatorilor de proteste ceea ce a dus la perturbarea ordinii publice. „Acest articol prevede o sancţiune cu amendă administrativă de la 20 la 30 de salarii minime. Faptul că ei au fost reţinuţi de poliţie este ilegal”, a precizat sursa citată. El a adăugat că la moment este întocmit un proces verbal.

Surse din cadrul Comisariatului General de Poliţie au declarat pentru BASA-press că persoanele responsabile de acest caz sunt într-o şedinţă şi că pentru moment nu pot oferi alte informaţii. Potrivit unor surse, organizatorii mitingului vor fi sancţionaţi pe motiv că după finisarea mitingului, participanţii la proteste au traversat strada ceea ce a dus la blocarea principalei artere a capitalei bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Astazi, 12 martie, 2007, la Chişinău, în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet a avut loc un miting de protest al deţinătorilor de patentă cu participarea a cca 3000 de persoane. Protestatarii au cerut abrogarea imediată şi necondiţionată a legii nr. 208 care interzice activitatea pe bază de patentă şi au decis să organizeze pichetarea în regim non-stop a Parlamentului R.Moldova până la anularea legii.

� sursa:http://www.basa.md/?c=news&id=302038#302038

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ