Elevii basarabeni au vizitat Clujul de Centenar

0
67
  1. Spectacol deosebit al copiilor din Cernăuţi, Cahul şi Râmnicu Vâlcea

Spectacolul „Imnul Naţional – cântecul sub care s-a făcut Unirea“ al copiilor din Cernăuţi – Ucraina, Cahul – Republica Moldova şi din Râmnicu Vâlcea, derulat sub semnul Centenarului Unirii şi în contextul Zilei Imnului Naţional 2018, este programat sâmbătă, 28 iulie, de la ora 18.30, în Scuarul Mircea cel Bătrân. Ansamblul de copii „Perla“ al Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Cernăuţi – Ucraina şi formaţiile de cântec şi dans „Busuioc“ şi „Cucorenii“ ale Centrului Raional de Copii „Universul“ din Cahul – Republica Moldova vor străbate distanţe impresionante pentru ca, împreună cu trupa „Angel Voices“, coordonată de soprana Camelia Clavac (din care face parte şi Alexandra Popescu, laureată a recent încheiatului Festival-concurs „Mamaia Copiilor“) şi cu corul „Cantus“ din Râmnicu Vâlcea (câştigător al fazei zonale a Olimpiadei Naţionale Corale 2018), să aducă râmnicenilor momente muzicale şi coregrafice de mare sensibilitate.

http://www.gds.ro/Local/2018-07-25/spectacol-deosebit-al-copiilor-din-cernauti,-cahul-si-ramnicu-valcea/

 

  1. Fost premier român: România nu trebuie să fie avocatul unor indivizi din RM, ci al unor valori

Fost prim-ministru al României și actual președinte și fondator al Partidului „Mișcarea România Împreună”, Dacian Cioloș a vorbit într-un interviu acordat Europei Libere despre felul în care consideră el că România ar trebui să sprijine R. Moldova.

https://deschide.md/ro/stiri/externe/34496/Fost-premier-rom%E2n-Rom%E2nia-nu-trebuie-s%C4%83-fie-avocatul-unor-indivizi-din-R-Moldova-ci-al-unor-valori.htm

 

  1. La fel ca România, Rep. Moldova ar putea să își mute ambasada din Israel la Ierusalim

Ministerul de Externe al Israelului a purtat discuţii cu Republica Moldova în legătură cu posibilitatea mutării ambasadei Republicii Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim, transmite News.ro.

http://infoprut.ro/50417-la-fel-ca-romania-rep-moldova-ar-putea-sa-isi-mute-ambasada-din-israel-la-ierusalim.html

 

  1. Găgăuzii și bulgarii din Basarabia așteptau să fie salvați de români (II)

Dorul de români a apărut în sufletele tuturor băştinaşilor după ce „eliberatorii” ucideau la stânga și la dreapta şi furau tot ce le pica sub mână.

În urma multiplelor scrisori din partea populației, care semnalau dezmățul total pus la cale de puterea sovietică, în iarna-primăvara anului 1945, comitetul central al partidului comunist din RSSM și-a trimis inspectori prin toate localitățile dintre Prut și Nistru. Aceștia toți au revenit cu informații înfiorătoare, secretizate pe atunci. Citindu-le însă astăzi, nu putem să nu ne întrebăm cum o țară zidită din sânge a fost în stare să se proclame drept una „a muncitorilor și țăranilor”.

https://www.timpul.md/articol/gagauzii-i-bulgarii-din-basarabia-ateptau-sa-fie-salvai-de-romani-%28ii%29-133410.html

 

  1. UE va oferi peste 12 milioane de euro pentru susținerea creșterii economice în Republica Moldova

Comisia Europeană va oferi peste 12 milioane de euro Republicii Moldova, pentru a sprijini dezvoltarea economică, îmbunătățirea condițiilor de activitate a mediului de afaceri și fortificarea capacităților în domeniul guvernanţei economice.

Executivul a aprobat astăzi inițierea negocierilor asupra Acordului de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană cu privire la consolidarea potențialului de creștere al Republicii Moldova printr-un mediu economic transparent, eficient și competitiv.

https://deschide.md/ro/stiri/economic/34481/UE-va-oferi-peste-12-milioane-de-euro-pentru-sus%C8%9Binerea-cre%C8%99terii-economice-%C3%AEn-Republica-Moldova.htm

 

  1. Elevii basarabeni au vizitat Clujul de Centenar

Zilele trecute un grup important de elevi basarabeni de la Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” din Chişinău (Rep. Moldova) au vizitat municipiul Cluj-Napoca, cu ocazia evenimentelor dedicate Centenarului.

http://www.napocanews.ro/2018/07/elevii-basarabeni-au-vizitat-clujul-de-centenar.html

 

  1. De la mic la mare, tot românul merge în Marșul Centenar. Flacăra Unirii, la Câmpulung

Prima zi din etapa a cincea a Marșului Centenar a fost însoțită de primiri calduroase a localnicilor din Domnești și Corbi. Astăzi, participanții au ajuns la Câmpulung Muscel cu puteri nemărginite de încredere.

Au pornit de la Curtea de Argeș. Dimineața – spre Domnești, iar seara au ajuns în Corbi. Așa s-a desfășurat prima zi a participanților din cea de-a cincea etapă a Marșului Centenar. Corbi le-a oferit participanților o senzație de putere nemărginită și de încredere. Opriți în vârful unui deal, unioniștii au trăit clipe de mulțumire în urma primirii călduroase a localnicilor.

https://10tv.md/2018/07/25/video-de-la-mic-la-mare-tot-romanul-merge-in-marsul-centenar-flacara-unirii-la-campulung/

 

  1. Academia Română îşi reafirmă punctul de vedere cu privire la identitatea istorică şi lingvistică a românilor din nordul şi din sudul Dunării

În anul Centenarului Marii Uniri a românilor, Academia Română îşi reafirmă punctul de vedere cu privire la identitatea istorică şi lingvistică a românilor din nordul şi din sudul Dunării.

http://tvrmoldova.md/centenar/academia-romana-isi-reafirma-punctul-de-vedere-cu-privire-la-identitatea-istorica-si-lingvistica-a-romanilor-din-nordul-si-din-sudul-dunarii/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ