Elevii din Cahul și Comrat, lecția despre patriotismul inimii

0
157
  1. Elevii din Cahul și Comrat, lecția despre patriotismul inimii

Aproape niciunul dintre ei nu a mai ajuns pe Valea Prahovei. Unii se află la prima excursie în România. Au călătorit destule ore până în județul Prahova și sunt ca proaspăt treziți din somn. Vor să vadă.

Sunt elevii liceelor teoretice din Cahul – „Mihai Eminescu”, „Ioan Vodă” și „Ion Creangă”, și din Comrat – „Mihai Eminescu”.

„Pentru ea”, „Aseară ți-am luat basma” și „Cântă cucu-n Bucovina” se înlănțuie cu „Acele” și „Sub pielea mea”, cu jocuri de cuvinte, cu panglicile tricolore purtate la încheietura mâinii și la genți, cu concursurile din Elveția, cu autobuzele școlare din partea statului român care nu mai ajung pentru că se blochează pe ”drumuri” locale, cu turul doi al alegerilor prezidențiale, cu „o, ce frumusețe”, „ce înseamnă kürtős kalács?”, „da’ la București ajungem?” și „vreau să rămân aici” în cea mai cinstită limbă română.

http://infoprut.ro/45679-foto-elevii-din-cahul-si-comrat-lectia-despre-patriotismul-inimii.html

 

  1. Perversiunile sexuale pe scena R. Moldova

Textul acesta ar fi trebuit să fie despre importanța votului în turul II, despre cum va schimba Igor Dodon cursul European al Moldovioarei și despre cum Maia Sandu a promis că va vota pentru Unire în cazul unui referendum pentru Unire în 2018. Nu cred însă că mai e cazul. Cititorii TIMPUL înțeleg și singuri de ce Igor Dodon este cancerul și trebuie să mobilizeze fiecare vot al cetățenilor vii ai Republicii Moldova. De morți se ocupă alții…

Politicienii moldoveni, scuzată-mi fie expresia, ne f** pe noi, din România, pe cetățenii Republicii Moldova și pe cei din Vest. Își joacă rolurile într-un stat a cărui singură menire ar trebui să fie Unirea cu restul neamului său. Cine tace, e complice cu violatorii.

http://www.timpul.md/articol/perversiunile-sexuale-pe-scena-r–moldova-99834.html

 

  1. Mi-e ruşine că-s „nordistă”…

Şoc şi groază după anunţarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale! E de nedescris sentimentul de jenă pe care l-am avut când am văzut harta votanţilor. Niciodată, dar niciodată!, nu am crezut că într-o zi voi spune că mi-e ruşine că rădăcinile mi se trag de la nordul R. Moldova, acolo unde harta votanţilor e toată roşie. Până şi pe vremea comuniştilor aceasta era mai pestriţată!

http://www.jc.md/mi-e-rusine-ca-s-nordista/

 

  1. Deputaţii ucraineni nu-l vor pe Igor Dodon în ţară. Reacţia politicianului

Rada Supremă a Ucrainei a făcut un demers către Serviciul de securitate ucrainean privind aplicarea interdicţiei de a intra în ţară faţă de deputatul moldovean Igor Dodon, candidatul socialiştilor la alegerile prezidenţiale.

http://www.timpul.md/articol/deputatii-ucraineni-nu-l-vor-pe-igor-dodon-in-tara–reactia-politicianului–99911.html

 

  1. Trei MARI COMPANII româneşti ar putea investi în Republica Moldova

Electrica, Hidroelectrica şi Romgaz îşi pot permite să facă investiţii în societăţile moldoveneşti care vor fi scoase la privatizare în perioada următoare, a declarat, ieri, ministrul Economiei Costin Borc, după lucrările sesiunii a IX-a a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică între Republica Moldova şi România, desfăşurate la Chişinău.

http://www.evz.ro/trei-mari-companii-romanesti-ar-investi-in-republica-moldova.html

 

  1. Maia Sandu va ieşi preşedinte: 50,54%(Igor Dodon va pierde cu 49,46%)

Maia Sandu va ieşi preşedinte, este rezultatul unui simplu calcul matematic(ingineresc) bazat pe tipologia alegerilor prezidenţiale din România.

Astfel, conform modelului ce îl puteţi vedea mai jos, Maia Sandu va obţine 50,54% din voturile alegătorilor, în timp ce Igor Dodon va pierde alegerile(49,46% din voturi va reuşi să ia).

Există o singură condiţie: Mobilizarea la vot astfel încât numărul celor prezenţi să fie mai mare cu 20% decât în primul tur. În România a fost posibil acest lucru, matematic se poate repeta şi în Republica Moldova.

http://vox.publika.md/politica/maia-sandu-va-iesi-presedinte-5054igor-dodon-va-pierde-cu-4946-527038.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ