Elevii liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol vor pleca de la Chişinău cu un microbuz primit în dar de Ziua României

5
130

MicrobuzElevii liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol au primit în dar un microbuz. Vehiculul, în valoare de circa 30 mii euro, a fost donat luni, 1 decembrie, administraţiei liceului de către Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni, care a oferit cea mai mare parte din bani (28 mii euro) şi un agent economic din Republica Moldova, transmite Info-Prim Neo.

„Noi avem o relaţie îndelungă cu şcolile româneşti de dincolo de Nistru. Ceea ce se întâmplă astăzi are valenţă simbolică, deoarece microbuzul este donat de 1 decembrie, de Ziua României. România îşi ajută fiii, nu-i uită şi le e alături în orice condiţii. Vrem să dăm un semnal tuturor celor care privesc spre România. Este o situaţie absolut normală şi nu trebuie să existe nici o teamă”, a declarat Mihai Ghoerghiu, reprezentantul departamentului pentru relaţia cu românii de pretutindeni de la Bucureşti.

„Luptăm nu cu arma, dar cu cuvântul. Azi plecăm la Tiraspol cu transportul nostru, cu documente în regulă. Acum vom veni mai des la Chişinău”, a declarat directorul liceului „Lucian Blaga”, Ion Iovcev.

Prezenţi la eveniment, câţiva elevi ai liceului cu predare în limba română din stânga Nistrului au spus că darul primit este unul pe care l-au dorit foarte mult, iar acum li „s-a realizat un vis”.

http://www.info-prim.md/?x=24&y=19610

5 COMENTARII

  1. Sunt de origine etnica rus,dar ma mandresc cu limba romana si ma socot roman.Imi este tare greu cand vad cum invata acesti copii.Le doresc succese in toate si izbanda.

LĂSAȚI UN MESAJ