Elevii olimpici din Republica Moldova vor merge la tabere de vară în România

0
181
  1. Elevii olimpici din Republica Moldova vor merge la tabere de vară în România

Elevii olimpici din Republica Moldova vor avea posibilitatea să meargă în această vară la tabere de vară în România. Este vorba despre 150 de copii, învingători ai olimpiadelor naționale și internaționale.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei întrevederi dintre ministrul Educației, Corina Fusu, și ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului.

http://radiochisinau.md/elevii-olimpici-din-republica-moldova-vor-merge-la-tabere-de-vara-in-romania—49024.html

 

  1. Deputat român: Traseismul politic în Parlamentul Republicii Moldova trebuie perceput ca un semnal de alarmă în România

Anotimpul migratorilor. Așa a numit deputatul român Matei Adrian Dobrovie perioada în care mai mulți deputați neafiliați au format o nouă platformă parlamentară, formată din foști legislatori PLDM. Mai mult, acesta spune că ceea ce se întâmplă în Parlamentul Republicii Moldova trebuie perceput ca un semnal de alarmă în România.

http://independent.md/deputat-roman-traseismul-politic-in-parlamentul-republicii-moldova-trebuie-perceput-ca-un-semnal-de-alarma-in-romania/#.WO-3ybglGM9

 

  1. Moldovenii, interesaţi de obiectivele turistice prahovene

Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova a promovat, recent, județul, în cadrul Târgului de Turism de la Chişinău – „Tourism. Leisure. Hotels” și a atras atenţia unui număr impresionant de turişti din Republica Moldova. Cei mai mulți vizitatori erau familiarizaţi cu judeţul Prahova, în ultimii ani numărul acestora în judeţul nostru crescând considerabil, potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții asociației amintite. “Este al optulea an în care participăm la Moldexpo, la Târgul de turism al Republicii Moldova. Cu fiecare prezenţă la acest târg, turiştii moldoveni află mai multe despre Prahova. Iar rezultatele se văd de la an la an, turiştii moldoveni alegând în număr din ce în ce mai mare judeţul nostru ca destinaţie de vacanţă”, a declarat Adrian Voican, preşedinte al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.

https://ziarulprahova.ro/2017/04/moldovenii-interesati-de-obiectivele-turistice-prahovene/

 

  1. Aurelian Lavric: Menținerea trupelor ruse în regiunea transnistreană, „cui al lui Pepelea” prin care Kremlinul influențează conducerea de la Chișinău

Există pericolul unei confruntări militare în regiunea transnistreană? Cum se poziționează populația față de reglementarea diferendului transnistrean? Cum poate influența Ucraina procesul de soluționare a conflictului transnistrean? Lilia Cazacu a încercat să afle răspunsurile la aceste întrebări, dar și la altele, de la expertul independent Aurelian Lavric, profesor în cadrul Academiei Militare „Alexandru cel Bun” și cercetător la Centrul de Studii de Securitate și Apărare, scrie www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/analize-interviuri/24512-2017-04-13-10-13-09.html

 

  1. Șapte la sută

Unii dintre acești oameni „de bine” nu privesc cu ochi buni faptul că la recensământul a cărui desfășurare propriu-zisă s-a încheiat în toamna anului 2014, iar rezultatele le aflăm în toiul primăverii lui 2017, numărul persoanelor care s-au declarat de etnie română a atins îngrozitoarea, pentru ei, cifră de 7%. S-a înregistrat o creștere procentuală de peste 300%, comparativ cu recensământul din 2004, când doar 2,1% dintre cetățenii moldoveni s-au declarat aparținând etniei române. În ediția de vinerea trecută a TIMPULUI, subiectul desfășurării extrem de defectuoase și păguboase a Recensământului Populației și Locuințelor a fost mediatizat pe larg. Nu voi repeta ceea ce au scris deja colegii mei, însă voi spune că, având în vedere exodul generalizat al creierelor și brațelor apte de muncă din Republica Moldova, rezultatul de șapte la sută reprezintă un succes. În RM, a te declara român la recensământ semnifică o alegere. Alegerea în favoarea adevărului istoric și în detrimentul minciunii de sorginte bolșevică, stalinistă și kominternistă pe stil vechi, marxist-leninist sau nou, dughinist-putinist. În ultimă instanță, acestea nu sunt decât instrumente care să-i asigure Rusiei supraviețuirea ca imperiu.

http://www.timpul.md/articol/apte-la-suta-107653.html

 

  1. Sindicatele din Educație anunță grevă generală în Rep. Moldova

Greva este programată la sfârșitul lunii aprilie, informează Radio Chișinău. Sindicaliștii au anunțat că vor întrerupe procesul de studii în semn de protest față de guvernare, care nu a dat curs solicitării profesorilor de a le majora salariile cu 50%. Aceștia mai susțin că, deși au insistat pe o creștere salarială de 50%, după ultima discuție cu Guvernul de la Chișinău, autoritățile au acceptat doar o majorare de 5% pentru profesori și de 10% pentru personalul auxiliar.

http://infoprut.ro/46974-sindicatele-din-educatie-anunta-greva-generala-rep-moldova.html

 

  1. „România nu a depăşit ambiţiile imperiale”. Krasnoselskii, surprins că ziua de 27 martie a fost declarată sărbătoare naţională la Bucureşti

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, se arată surprins de votul Parlamentului de la Bucureşti din 14 martie, prin care ziua de 27 martie a fost declarată sărbătoare naţională – Ziua unirii Basarabiei cu România. Potrivit lui, în acea zi istorică România a ocupat Basarabia, fapt ce l-a nedumerit şi mai mult atunci când inclusiv unii politicieni de la Chişinău au încercat să promoveze sărbătoarea.

http://adevarul.ro/moldova/politica/romania-nu-depasit-ambitiile-imperiale-krasnoselskii-surprins-ziua-27-martie-fost-declarata-sarbatoare-nationala-bucuresti-1_58ef26a85ab6550cb837db0d/index.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ