Elicopter SMURD prabusit in Republica Moldova

0
133

Tragedie

SMURD-ul si toti salvatorii sunt in doliu. Un elicopter din Iasi al acestui serviciu mobil de urgenta s-a prabusit joi dupa amiaza, in Republica Moldova.elicopter prabusit

Cele 4 persoane aflate la bord – pilotul, copilotul, medicul si un asistent – au murit. Aparatul de zbor a luat foc la impactul cu solul, iar trupurile a trei dintre victime au fost gasite carbonizate. Salvatorii facusera mai multe transporturi ca sa-i ajute pe medicii moldoveni si se pregateau sa preia un nou pacient. Ploua torential si era ceata, iar pilotul ar fi incercat sa aterizeze de urgenta, povestesc martorii.

Echipajul SMURD plecase in cursa de pe stadionul din Chisinau sa preia din Cahul un american de 64 de ani cu accident vascular, ce trebuia adus de urgenta la spitalul din Chisinau. In Raionul Cantemir insa, in apropierea localitatii Haragis, aparatul de zbor a disparut de pe radar. Se prabusise in padure. Printre copaci, elicopterul s-a facut bucati.

Haragis - loc prabusire elicopter SMURD
Haragis – loc prabusire elicopter SMURD

UPDATE:

Ministerul Apărării al Republicii Moldova exprimă sincere condoleanţe familiilor membrilor echipajului elicopterului SMURD Iaşi, care au decedat astăzi într-un accident în pădurea din apropierea localității Haragâș, raionul Cantemir.
Dumnezeu să-i ierte pe cei patru eroi, care au murit la datorie, încercând să salveze vieţi.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ