Eminesciana la cea de-a VIII-a ediție

0
67

La Iurceni, Nisporeni, așa cum este deja o tradiție pentru luna iunie, duminică, 23 iunie 2013 a avut loc cea de-a VIII-a ediție a Festivalului de muzică și poezie Eminesciana.
Ceea ce a diferențiat acțiunea din acest an față de cele din anii precedenți a fost festivitatea de numire a domnului Eugen Tomac, deputat al cetăţenilor români din Republica Moldova în Parlamentul de la Bucureşti, drept cetățean de onoare al satului Iurceni pentru sprijinul financiar acordat la edificarea bustului lui Mihai Eminescu.
În cadrul festivalului au fost recitate poezii și interpretate o serie de cântece din creația marelui poet român Mihai Eminescu atât de către elevii de la Liceul Teoretic „Grigore Vieru”, cât și de către oaspeții, deputații din Parlamentul Republicii Moldova, Valeriu Saharneanu și Ion Hadârcă, dar și de către membrii Grupului Naționalist „Faptă nu Vorbă”.
Amintim că atât Festivalul Eminesciana, cât și bustul lui Mihai Eminescu se datorează muncii și inițiativei domnului Ion Teleman Nistor.

fapta9 fapta2 fapta3 fapta4 fapta6 fapta7fapta8 fapta1

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ