Emoționant: O familie reunită prin programul „Cunoaște-ți Țara”

0
178
  1. Emoționant: O familie reunită prin programul „Cunoaște-ți Țara”

Două surori din Republica Moldova care nu și-au cunoscut rudele din România decât din fotografii și-au regăsit o parte din familia despărțită de granița de la Prut la Timișoara, prin intermediul programului național „Cunoaște-ți Țara” al Acțiunii 2012.

http://infoprut.ro/47788-emotionant-o-familie-reunita-prin-programul-cunoaste-ti-tara.html

 

  1. Ambasada SUA de la Chişinău se declară dezamăgită de adoptarea sistemului electoral mixt în Republica Moldova

Ambasada Statelor Unite de la Chişinău s-a arătat dezamăgită de adoptarea în lectură finală a modificării sistemului electoral, prin introducerea votului mixt, în ciuda recomandărilor venite din partea Comisiei de la Veneţia şi OSCE, transmite Deschide.md, potrivit News.ro.

http://www.romaniatv.net/ambasada-sua-de-la-chisinau-se-arata-dezamagita-de-adoptarea-sistemului-electoral-mixt-in-republica-moldova_367945.html

 

  1. Centenarul UNIRII, sărbătorit pe ambele maluri ale Prutului

România şi Republica Moldova vor sărbători împreună Centenarul Marii Uniri. Despre asta a lăsat să se înţeleagă, premierul de la Bucureşti în cadrul unui interviu acordat pentru TVR 1, citat de actual.md. Potrivit lui Tudose, subiectul a fost abordat în cadrul întrevederii cu omologul său moldovean Pavel Filip.

Mihai Tudose a declarat că există deja propuneri de integrare cu câteva acțiuni ale Chișinăului în programul dedicat evenimentului de anul viitor, scrie presa de la Bucureşti.

http://moldova9.com/2017/07/23/centenarul-unirii-sarbatorit-pe-ambele-maluri-ale-purtului/

 

  1. Chisinaul, ironizat de vicepremierul rus, care nu poate merge in R. Moldova cu avionul militar: „Vin cu motocicleta”

Pentru ca autoritatile de la Chisinau au spus ca nu vor permite ca spatiul aerian al tarii sa fie survolat de un avion militar rusesc, Rogozin a scris pe Facebook ca poate sa ajunga in Republica Moldova cu motocicleta sau cu elicopterul, relateaza hotnews.ro.

La sfarsitul saptamanii trecute, premierul moldovean Pavel Filip si presedintele Parlamentului Andrian Candu au declarat ca il asteapta pe Rogozin, insa survolarea spatiului aerian al Moldovei cu avion militar este imposibila.

Replica vicepremierului rus a fost prompta.

http://stirileprotv.ro/stiri/international/chisinaul-ironizat-de-vicepremierul-rus-care-nu-poate-merge-in-r-moldova-cu-avionul-militar-vin-cu-motocicleta.html

 

  1. Republica Moldova, subiect de discuție între reprezentanți ai Partidului Mișcarea Populară și congresmeni americani

O delegație a Partidului Mișcarea Populară participă în aceste zile la „Western Conservative Summit”, un eveniment ce reunește lideri politici republicani, membri și susținători ai Partidului Republican din Statele Unite ale Americii. Republica Moldova a fost unul din subiectele discutate de reprezentanții partidului și trei membri ai Camerei Reprezentanților din SUA: Jody Hice, Ken Buck și Paul Anthony Gosar.

http://unimedia.info/stiri/foto-republica-moldova–subiect-de-discutie-intre-reprezentanti-ai-partidului-miscarea-populara-si-congresmeni-americani-136793.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ