Episcopul Petru, mazilit de Patriarhul Alexii

0
77

Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse a discutat, zilele trecute, situaţia din cadrul Eparhiei de Ungheni şi Nisporeni a Mitropoliei Chişinăului şi Întregii Moldove, decizând suspendarea temporară a episcopului Petru Musteaţă.

Potrivit agentiei de presă rusă „Interfax”, episcopul Petru va fi terimis la Manastirea Hâncu, pâna la o decizie finală a Sinodului.

Reamintim că numirea în rangul de Episcop de Călăraşi şi Nisporeni a arhimandritului Petru, anterior duhovnic al Mănăstirii Hâncu, a stârnit reacţii a mai multor feţe bisericesti din cadrul Mitropoliei Chişinăului şi Întregii Moldove. În octombrie 2006, un grup de preoţi din raionul Ungheni şi-au declarat intenţia de aderare la Mitropolia Basarabiei a Patriarhiei Române, în semn de dezacord cu numirea episcopului Petru în fruntea Eparhiei de Ungheni, acuzându-l pe acesta de practici neortodoxe. Preoţii nemulţumiţi au înmânat Mitropolitului Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir, o declaraţie în care îl dezavuau pe Episcopul Petru, nerecunoscîndu-l drept cap al Eparhiei de Ungheni, pe motiv că acesta nu îndeplinea normele morale şi intelectuale, necesare apărării sfintei credinţe.

În anul 2005, în ajunul vizitei la Chişinău a Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Alexii al II-lea, în timpul căreia a avut loc hirotonirea lui Petru ca Episcop, pe atunci arhimandrit, câteva zeci de preoţi au trimis la Moscova o scrisoare prin care au argumentat inoportunitatea acestei numiri.

www.basa.md

NICIUN COMENTARIU

  1. Adevarul e sabia credintei,cu ea se lupta Petru Musteata. Incompetenta unora duce la patarea fetei bisericesti, suntem un popor care are credinta in Dumnezeu , noi trebuie sa ne luptam cu celelalte secte care intuneca spiritul poporului, nu sa ne luptam noi intre noi.
    Doamne ajuta!

  2. Oare sa fie toate astea semnele vremii de apoi..? Ti-e frica de tot ce se intimpla in ziua de azi.Pacat ca pina si in sinul bisericii apar invidia si rautatea.Domnul sa dea cuget bun la toata lumea si noua!

  3. Din cele ce s-au scris pana acum nu sunt decat niste zvonuri…De vina nu este P.S.Petru ci preotii cei razvratiti…ei sunt cei care fac faradelegile si se ocupa cu traficurile de fiinte umane, si multe, multe altele…Episcopul Petru este un episcop foarte bune…Sa dea Bunul Dumnezeu mai multi episcopi ca P.S.Petru, care se lupta pentru dreptate si adevar.Doamne ajuta!

LĂSAȚI UN MESAJ