Eroii nu mor

2
156

Ambasada României din Chişinău a fost luminată aseară de flăcările lumânărilor. Circa 20 de tineri s-au adunat să comemoreze primele victime ale revoluţiei româneşti din decembrie1989.

eroii nu mor chisinau

Tinerii din grupul de iniţiativă „Spiritul Românesc” au organizat un flash mob pentru a marca 21 de ani de la Revoluţia anticomunistă. Pe albul zăpezii din faţa misiunii diplomatice au fost aşternute trei drapele româneşti, pe care au fost puse pozele celor care au căzut în primele zile ale revoluţie începute la Timişoara. S-au aprins lumânări şi s-au ţinut garoafe în mână. „Suntem aici pentru a comemora erorii Revoluţiei din ’89. Atunci au fost şase zile de calvar în Timişoara. Noi suntem obligaţi să-i susţinem pe timişoreni. Suntem mândri de ei şi numele lor va rămâne pecetluit în memoria noastră. Eroii nu mor niciodată”, a spus Elena Calancea, membră a grupului. „Moartea acestor persoane a fost preţul pe care România l-a plătit pentru a pune capăt regimului Ceauşescu. Eu au salvat România, consideră basarabenii. Pentru noi, ei sunt un imbold în lupta noastră cu comunismul care încearcă să mai persiste în R. Moldova”, a afirmat Elena Gamurari, o tânără care privea în tăcere cu o garoafă în mână la drapelele întinse pe zăpadă.


spirit romanesc actiune eroii

„Spiritul Românesc” este un grup de iniţiativă, fondat în 2009, care promovează valorile naţionale româneşti pe teritoriul dintre Prut şi Nistru. În grup intră peste 50 de membri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani. Până acum, tinerii au mai organizat acţiuni de marcare a Zilei de 1 Decembrie, de comemorare a soţilor Aldea-Teodorovici, a omului politic Gheorghe Ghimpu. Potrivit lui Sorin Becciu, unul din tinerii veniţi să comemoreze victimele evenimentelor de acum două decenii, acţiunea de ieri din faţa ambasadei româneşti s-a desfăşurat concomitent cu acţiuni similare de la Timişoara şi Bucureşti.

Articol: Timpul

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ