Este batut in cuie. Anatol Salaru isi face partid: „Liderii si-au inchipuit ca ei sunt trimisii lui Dumnezeu, sunt zeii pe pamant”

0
125
  1. Este batut in cuie. Anatol Salaru isi face partid: „Liderii si-au inchipuit ca ei sunt trimisii lui Dumnezeu, sunt zeii pe pamant”

Este batut in cuie. Anatol Salaru isi face partid. Fostul liberal a renuntat la ideea de unificare a formatiunilor de dreapta, pentru ca e un lucru prea dificil, spune el. Deocamdata nu se stie cum se va numi si cine va face parte din partidul lui Anatol Salaru. Astazi a fost creat un grup de initiativa, care urmeaza sa puna la punct toate detaliile. Un lucru este cert – noua fomatiune va promova unionismul si integrarea europeana.

http://protv.md/stiri/actualitate/este-batut-in-cuie-anatol-salaru-isi-face-partid-a-fost-creat—1749281.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ProTv-ToateStirile+%28Pro+Tv+-+Toate+Stirile%29

 

 

 

  1. Doi prahoveni, cetăţeni de onoare ai raionului Hînceşti, Republica Moldova

Mircea Cosma şi Ludmila Sfârloagă au primit titlul de „Cetăţean de onoare al raionului Hînceşti”, Republica Moldova. Şi asta, „în semn de recunoştinţă şi apreciere a meritelor în dezvoltarea relaţiilor de colaborare şi bună vecinătate cu România, precum şi dezvoltarea şi moderizarea patrimoniului raionului Hînceşti”. ” Am fost distins cu acest titlul. Sunt onorat. Mulţumesc” a scris Mircea Cosma, imediat după conferirea titlului, pe contul său personal de facebook.  Mircea Cosma, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a mai fost decorat, peste Prut,  şi  cu Ordinul de Onoare al Republicii Moldova, iar în 2010 a primit medalia ”Mihai Eminescu – pentru Cultură”. Ludmila Sfîrloagă a primit şi ea a medalia Meritul Civic al Republicii Moldova. Este cunoscut faptul că ambii sunt  prahoveni  îndrăgostiţi de Basarabia şi de ideea de ReUnire.

https://www.republikanews.ro/doi-prahoveni-cetateni-de-onoare-ai-raionului-hincesti-republica-moldova/

 

 

 

  1. Manifestări organizate de Ziua Culturii Naționale

Ziua de 15 ianuarie, ziua nașterii poetului Mihai Eminescu, este marcată, începând din 2011, în fiecare an, ca Zi a Culturii Naționale.

”Ziua Culturii Naționale va fi, în viziunea noastră, o zi în care nu numai celebrăm un mare creator, dar și o zi de reflecție asupra culturii române, în genere, și a proiectelor culturale de interes național”, se arată în expunerea de motive a inițiatorilor proiectului de lege care a fost adoptat, la 16 noiembrie 2010, de Camera Deputaților. Proiectul a fost inițiat de 50 de deputați și senatori PSD și de liberalul Mircea Diaconu. Decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de 15 ianuarie — Ziua Culturii Naționale a fost semnat la 6 decembrie 2010, iar Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 a fost publicată în MO 831 din 13 decembrie 2010.

http://www.agerpres.ro/flux-documentare/2017/01/15/documentar-manifestari-organizate-de-ziua-culturii-nationale-10-46-20

 

 

  1. Eminescu, omagiat de Ziua Culturii la Satu Mare

În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în colaborare cu Muzeul Județean, și cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, ieri la Satu Mare au avut loc o serie de evenimente culturale organizate cu prilejul Zilei Culturii Naționale precum și a zilei poetului național, Mihai Eminescu.

Prima activitate a avut loc, de la ora 13.00, la bustul lui Mihai Eminescu din fața Colegiului Național care-i poartă numele. Au fost prezenți la eveniment președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, viceprimarii Adrian Albu și Doina Feher, directorul Muzeului Județean, Felician Pop, directorul instituției care a organizat aceste evenimnte, Robert Laszlo, dar și alți oameni de cultură din județ.

http://www.gazetanord-vest.ro/2017/01/eveniment-eminescu-omagiat-de-ziua-culturii-la-satu-mare/

 

  1. Președintele moldovean Igor Dodon a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu pe Aleea clasicilor din Chișinău

Președintele moldovean Igor Dodon a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu pe Aleea clasicilor din Chișinău, cu ocazia împlinirii a 167 de ani de la naşterea celui care este considerat poet național pe ambele maluri ale Prutului. La depunerea de flori, Dodon a recitat două strofe din poezia „Criticilor mei”, a spus că opera lui Eminescu „trebuie transmisă din generație în generație” și a promis să sprijine cultura prin proiecte concrete. Dar președintele care se pronunță împotriva studierii istoriei românilor în școli și a schimbat denumirea „limba română” în „moldovenească” pe situl președinției în prima zi de mandat a fost și ținta unui protest al politicienilor liberali. Citând și ei din Eminescu la o demonstrație în fața reședinței prezidențiale, aceștia au scandat „suntem români și punctum”.

http://www.europalibera.org/a/28234493.html

 

  1. Consiliu județean din România, investiție la Hîncești

Colaborarea dintre județul Prahova din România și raionul Hîncești din Republica Moldova a înregistrat un nou rezultat. Sâmbătă a fost inaugurată sala de ședințe „Constantin Stere” a Consiliului Raional Hîncești, investiție realizată de Consiliul Județean Prahova și de Consiliul Raional Hîncești.

http://infoprut.ro/46293-consiliu-judetean-din-romania-investitie-hincesti.html

 

  1. Ziua Naţională a Culturii, marcată în Republica Moldova

La Chişinău continuă evenimentele dedicate celor 167 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu, dar şi cele dedicate Zilei Naţionale a Culturii.

Oameni de artă, politicieni, scriitori şi alţi oficiali au depus flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor din Chişinău şi i-au adus un omagiu. Printre aceştia s-a aflat şi Cristina Popuşoi de la Radio Chişinău.

Reporter: „Mihai Eminescu este mai mult decât un poet, este un simbol. Noi am supravieţuit cu poezia lui Mihai Eminescu”. „Era un poet foarte bun, dar viaţa lui nu era chiar aşa de uşoară”.

Pe Aleea Clasicilor din Chişinău au răsunat astăzi cântece patriotice şi versurile marelui poet, iar viitorii actori au defilat pe alee în haine de epocă.

http://www.romania-actualitati.ro/ziua_nationala_a_culturii_marcata_in_republica_moldova-98249

 

  1. O taxă plătită de milioane de români va fi eliminată de la 1 februarie

Procurile întocmite în Republica Moldova sau de ambasadele Republicii Moldova, în limba română, sunt acceptate ca valabile fără vreo altă supralegalizare.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în cazurile în care cererea-tip este depusă în România.Pentru situaţiile în care cererea este depusă prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, certificatul de cazier judiciar se eliberează în cel mult 30 de zile de la data depunerii, iar în cazul adeverinţelor în termen de 10 zile de la data solicitării, susţin poliţiştii.

https://ziarulunirea.ro/o-taxa-platita-de-milioane-de-romani-va-fi-eliminata-de-la-1-februarie-404376/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ