Eu vreau să vreţi şi voi

1
93

 Acest articol este adresat celor care merg pe calea gresita. Nu poti nega apartenenta teritoriului dintre Prut si Nistru la spatiul romanesc doar daca nu ai un interes personal, un spatiu de gandire limitat, o parere impusa de  mediul in care traiesti , fara sa-ti dai seama ca esti manipulat si ca de fapt ceea ce simti este o creatie diabolica la care s-a lucrat intensiv inca din 1812. Pentru a intelege acest lucru nu ai nevoie decat de o capacitate de a percepe unele lucruri destul de simple. Majoritatea oamenilor care nu accepta unirea nu se lasa convinsi de  argumente opuse dintr-un motiv oarecum banal : ei au o perceptie deja formata pe care nu sunt dispusi s-o schimbe din mai multe motive ( mandrie personala, neputinta de a asimila o alta parere  etc.) .  Ce imi place sa le spun unor astfel de oameni o rezum doar la cateva cuvinte : Eu  iti spun ca mingea are forma sferica iar tu imi declari ca ea este un cub, fara sa-ti dai cea mai mica osteneala de a gandi macar la cele spuse.

De multe ori intilnesc si oameni care imi reproseaza in mod violent si cu oarecare isterie ( inca nu am o explicatie coerenta referitor la acest subiect) ca ceea ce fac este o tradare de patrie si un drum indreptat impotriva propriei mele tari , la care eu raspund , facand aluzie la fraza lui Stanescu, ca tara mea este locul unde se vorbeste limba romana. Cateodata mi se reproseaza ( mai ales din partea vorbitorilor de limba rusa)  ca Romania a aparut ca stat  dupa Tara Moldovei – iarasi un argument copilaresc, Principatele Romane fiind constituite din Moldova si Muntenia , stare de lucruri care zdrobeste toata „teoria” lor, plus ca mai exista o sumedenie de exemple in istorie cand un popor era impartit in mai multe state pana a se uni intr-un cadru firesc existentei lor. Uneori aud si reprosuri de la urmasii bunicilor ce au avut norocul sa traiasca in Romania Mare. Fratilor! Daca au si existat unele abuzuri din partea catorva militari sau membri ai administratiei romane, acesta nu este un motiv de a „uri” tot ce este romanesc, tot ce este firesc pentru noi. Daca este sa raportam la starea de lucruri din prezent, atunci ar trebui sa va urati si propriul stat pe care declarativ il aparati de dusmanii integritatii, pentru ca nu va da un presedinte sau nu va ofera siguranta materiala, personala etc. Este si normal ca o administratie sa aiba si unele defecte pentru ca este alcatuita din oameni, dar este anormal sa legi ceea ce face un om de valorile si spiritul unui neam! Noi suntem romani dragilor si va iubesc, chiar daca imi doriti sa cad pe mana unui tortionar KGB-ist .

1 COMENTARIU

 1. „Nu poti nega apartenenta teritoriului dintre Prut si Nistru la spatiul romanesc doar daca nu ai un interes personal, un spatiu de gandire limitat, o parere impusa de mediul in care traiesti , fara sa-ti dai seama ca esti manipulat si ca de fapt ceea ce simti este o creatie diabolica la care s-a lucrat intensiv inca din 1812”
  In 1812 oare cum se numeau stramosii nostri? Eu pun pariu ca nu „romani” ci „moldoveni”.
  „Principatele Romane fiind constituite din Moldova si Muntenia , stare de lucruri care zdrobeste toata “teoria” lor, plus ca mai exista o sumedenie de exemple in istorie cand un popor era impartit in mai multe state pana a se uni intr-un cadru firesc existentei lor. ” Gresesti, romani au devenit aceia care traiau in principate si au infaptuit unirea. Nu uita ca nu toata lumea era pentru unire atunci. Noi oricum nu am participat la acest proces…fiind in imperiul tarist.
  In afara de asta exista o sumedenie de popoare care nu s-au unit si traiesc foarte bine separati.
  „Fratilor! Daca au si existat unele abuzuri din partea catorva militari sau membri ai administratiei romane, acesta nu este un motiv de a “uri” tot ce este romanesc, tot ce este firesc pentru noi.”
  Cine a zis ceva de ura impotriva romanilor…nu ura, dar dorinta de respect reciproc, asa cum trebuie intre vecini.

  Trista si slaba argumentatie…

LĂSAȚI UN MESAJ