Eurodeputaţii români susţin liberalizarea vizelor pentru Moldova la Bruxelles

1
97

Europarlamentarul român Sabin Cutaş a declarat recent că UE trebuie să susţină R.Moldova pe planul liberalizării vizelor.

Propunerea Comisiei Europene este de a atribui suma de 90 de milioane de euro Republicii Moldova pentru a facilita implementarea reformelor structurale a fost salutată de Cutaş, care s-a declarat mulţumit de propunerea executivului european, în contextul în care Republica Moldova şi-a anunţat dorinţa de a adera la Uniunea Europeană. El a atenţionat totodată că este nevoie de o susţinere pe mai multe planuri: cel politic, cel de liber schimb şi cel de liberalizare a vizelor.

„Salut decizia Comisiei Europene de a oferi Republicii Moldova susţinerea financiară de care are nevoie în contextul situaţiei politice şi economice fragile în care se află. Republica Moldova a traversat un drum dificil spre democraţie şi a iniţiat un set de reforme importante, declarându-şi intenţia de a adera la Uniunea Europeană. Poziţia fragilă în care se află majoritatea guvernamentală de la Chişinau şi dificultăţile bugetare ale Republicii arată că este nevoie de un sprijin urgent din partea Uniunii pentru a asigura stabilitatea guvernului democratic şi pentru a impulsiona reformele», a declarat europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al membru al Comisiei pentru comerţ internaţional a Parlamentului European (INTA), la momentul desemnării sale în calitate de raportor pentru dosarul privind Asistenţa macrofinanciară acordată Republicii Moldova.

„Sprijinul financiar este decisiv pentru a încuraja reformele economice şi democratice in această ţară aflată în imediata vecinătate a Uniunii Europene. Totodată, consider că pe termen lung este necesară o susţinere pe mai multe planuri: cel politic, cel de liber schimb şi cel de liberalizare a vizelor, având în vedere viitorul Acord de Liber Schimb dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană», a conchis eurodeputatul român.

sursa:zdg.md

1 COMENTARIU

  1. spune:Din cate stiu eu, orice cnertala termica trebuie sa aiba verificarea ISCR facuta la fiecare doi ani de catre persoane autorizate care verifica si noxele emise de cnertala.

LĂSAȚI UN MESAJ