Euronews despre perspectivele Unirii dintre România și R. Moldova

0
182
  1. Igor Dodon o coteşte spre România. Iohannis tace şi face… Unire

Toate sondajele din Republica Moldova arată o creştere accelerată faţă de procesul de Unificare a celor două state româneşti. Indiferent de cine sau la comanda cui au fost ele realizate şi dincolo de cifrele absolute, toate arată fără echivoc o creştere spectaculoasă faţă de valorile precedente.

http://adevarul.ro/international/europa/igor-dodon-coteste-romania-iohannis-tace-face-unire-1_5a433f70d7af743f8dc37759/index.html

 

  1. Euronews despre perspectivele Unirii dintre România și R. Moldova

Prestigiosul portal paneuropean de știri Euronews a dedicat un amplu articol Centenarului Unirii pe care România îl va celebra în anul 2018. În context, este făcută o analiză a curentului unionist de pe ambele maluri ale Prutului, actuala R. Moldova fiind prezentată ca una dintre provinciile cheie locuite de români în anul 1918.

În context, autorul articolului o citează pe Iulia Modiga, membră a Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” care a precizat pentru Euronews că politicienii moldoveni polarizează adesea în mod fals societatea, pretinzând că Rusia va reacționa agresiv în cazul reunificării, pentru a evita orice schimbare în status quo și pentru a nu pierde puterea și controlul financiar al R. Moldova.

https://deschide.md/ro/stiri/externe/23745/Euronews-despre-perspectivele-Unirii-dintre-Rom%C3%A2nia-%C8%99i-R-Moldova.htm

 

  1. Institutul Cultural Român are aprobat un buget „istoric“ pentru 2018, cu 33% mai mare decât în 2017

Bugetul Institutului Cultural Român pe 2018 a fost aprobat de comisiile parlamentare reunite de buget- finanţe. Bugetul ICR este de 42.187.000 lei, în creştere cu 33% faţă de 2017.

Motivele creşterii acestui buget, în 2018, sunt sezonul cultural Franţa-România, proiectele pentru sărbătorirea Centernarului şi pregătirea pentru participarea la Festivalul Europalia în 2019.

http://adevarul.ro/cultura/arte/institutul-cultural-roman-aprobat-buget-istoric-2018-33-mai-mare-decat-2017-1_5a43a775d7af743f8dc6ec26/index.html

 

  1. Mii de suceveni au participat la Festivalul internaţional de datini şi obiceiuri de Anul Nou „După datina străbună”

Festivalul de datini şi obiceiuri „După datina străbună”, ediţia 2017, a atras mii de suceveni pe esplanada Casei de Cultură a municipiului Suceava. Formaţii şi grupuri de copii şi adulţi din judeţ, dar şi din Iaşi, Botoşani sau Republica Moldova şi Ucraina au prezentat sucevenilor dansurile, jocurile şi urăturile de Anul Nou specifice fiecărei zone.

http://adevarul.ro/locale/suceava/mii-suceveni-participat-festivalul-international-datini-obiceiuri-anul-nou-dupa-datina-strabuna-1_5a43a6d9d7af743f8dc6e6b5/index.html

 

  1. Traian Băsescu, mesaj pentru ţară: La mulţi ani, România! Îţi doresc ca românii să te facă din nou Mare

Traian Băsescu a scris un mesaj de unire cu Republica Moldova, spunând că aceasta este singura soluţie pentru reafirmarea poporului român.

https://www.romaniatv.net/traian-basescu-mesaj-pentru-tara-la-multi-ani-romania-iti-doresc-ca-romanii-sa-te-faca-din-nou-mare_395086.html

 

  1. Comunicat de presă – Platforma Unionistă Acţiunea 2012

O manifestaţie stradală organizată la Prut în ultima zi din anul 2017 şi prima zi din 2018 va avea loc în localitatea Fălciu din judeţul Vaslui. Mii de oameni vor marca intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri prin întinderea unui steag de 100 de metri peste Prut. Startul evenimentului va fi dat duminică, la ora 14:00, din faţa primăriei.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2017/12/27/comunicat-de-presa-platforma-unionista-actiunea-2012–28171

 

  1. Revelion Unionist la Falciu: un steag imens, de 100 metri, va trece granita cu Basarabia

Daca inca nu v-ati hotarat ce faceti in noaptea dintre ani sau n-ati mai prins loc la restaurantele din oras, grabiti-va! Mai aveti o optiune: Revelionul Unionist de la Falciu, pentru care nu trebuie sa platiti decat transportul. De restul se ocupa organizatorii: Platforma Unionista Actiunea 2012. Evenimentul va fi impartit in doua parti: prima parte va incepe la ora 14:00 si va consta intr-o actiune simbolica – un steag imens de 100 de metri va fi purtat pe brate de unionisti la Fãlciu la ora 14:00 si trecut pe fostul pod feroviar, în Republica Moldova (ora 15:00 – Stoianovca/Cantemir); iar a doua parte va începe la ora 21:00 si va consta într-o petrecere în adevãratul sens al cuvântului, cu mâncare, bãuturã si muzicã live.

http://www.vremeanoua.ro/revelion-unionist-la-falciu-un-steag-imens-de-100-metri-va-trece-granita-cu-basarabia

 

  1. „Copiii moldoveni din Spania vor avea posibilitatea să-și învețe limba și istoria”

Guvernul nostru operează reforme profunde în toate sectoarele importante pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor. Odată cu intrarea în vigoare a Acordului de Asociere UE-R. Moldova și a DCFTA, ne-am luat angajamente adiționale concrete care sunt puse în aplicare, iar în conformitate cu evaluarea UE, R. Moldova rămâne lider în Parteneriatul Estic. Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de UE în vederea efectuării efective a acestor reforme, care au scopul de a asigura dezvoltarea politică și economică a țării. Cât ține de întrebarea dvs., evident că una dintre sarcinile importante ale serviciului nostru diplomatic se referă la diplomația economică. Cooperăm neapărat cu camerele de comerț atât din Madrid, cât și din regiunile Spaniei, pentru a susține relațiile comerciale dintre statele noastre. Pentru anul viitor, planificăm să organizăm evenimente importante cu participarea agenților economici din ambele țări, care să aibă posibilitatea de a pune la cale proiecte concrete de afaceri. Există un spațiu mare pentru consolidarea relațiilor economice dintre R. Moldova și Regatul Spaniei și am așteptări destul de optimiste în această privință.

http://www.timpul.md/articol/copiii-moldoveni-din-spania-vor-avea-posibilitatea-sa-i-invee-limba-i-istoria-125549.html

 

  1. Igor Dodon a avut o întrevedere cu omologul său rus, Vladimir Putin

Un lider remarcabil în istoria Federaţiei Ruse. Asta crede preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, despre omologul său rus, Vladimir Putin, căruia i-a urat victorie la alegerile prezidenţiale din 2018.  Cei doi s-au întâlnit la summitul CSI, care a avut loc ieri la Moscova. Dodon nu a ratat ocazia de a-I mulţumi lui Putin pentru sprijinul acordat la soluţionarea problemei migranţilor moldoveni şi şi-a exprimat speranţa că în 2018 cele două state vor înregistra un nou nivel de cooperare.

http://tvrmoldova.md/politic/video-igor-dodon-a-avut-o-intrevedere-cu-omologul-sau-rus-vladimir-putin/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ