Europa manifestă interes pentru noul primar al Chişinăului în timp ce conducerea R. Moldova îl ignoră în totalitate

0
25

În mai puţin de o lună de la învestirea sa în funcţie, noul primar general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali ai misiunilor diplomatice şi organismelor internaţionale acreditate la Chişinău, însă nici cu un oficial din conducerea de vârf a R. Moldova.
Astfel, timp de aproape trei săptămâni de activitate, el s-a întâlnit cu noul ambasador al Germaniei în R. Moldova, Nikolaus Graf Lambsdorff, cu ambasadorul Ungariei, Mihaly Bayer, cu deputatul Bundestagului Germaniei Rainder Steenblock, cu
reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internaţional la
Chişinău, Johan Mathisen, cu reprezentanţii administraţiei publice locale din Grenoble, Franţa, cu preşedintele Comisiei pentru colaborare externă a Seimului Voievodatului Mazovia din Polonia, Artur Buczynski şi ambasadorul acestei ţări, Krzysztof Suprowicz, cu reprezentantul special al Uniunii Europene pentru Republica Moldova, Kalman Mizsei.

Pentru luni, 16 iulie, primarul Chirtoacă are pe agendă alte două întrevederi – cu ambasadorul Ucrainei la Chişinău, Serghei Pirojkov, şi cu Paolo Berizzi, prim secretar, şeful Secţiei politice şi economice a Delegaţiei Comisiei Europene în R. Moldova.

De la învestirea sa în funcţie, nici şeful statului, nici preşedintele Parlamentului şi nici şeful Cabinetului de Miniştri nu au avut vreo întrevedere cu primarul ales al municipiului Chişinău.

Sursa:� Info Prim

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ