Europa va afla adevărul despre Republica Moldova

0
171
  1. Europa va afla adevărul despre Republica Moldova

Prima apariție editorială semnată de George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, va fi disponibilă pentru marele public în mai multe orașe europene începând cu această săptămână. Bruxelles, Barcelona, Roma și Goteborg vor fi gazde pentru lansările cărții „Blocați în labirint”.

Foarte puțină lume cunoaște Republica Moldova. Acest mic stat de la granița Uniunii Europene este o nebuloasă, chiar și pentru români. Un al doilea stat românesc, creat la dispariția Uniunii Sovietice, a cărui singură menire era să se unească cu Patria-Mamă, este actualmente statul cu cea mai mare migrație, la nivel mondial, după Siria. Cartea „Blocaţi în labirint” este o experienţă editorială unică, dedicată în primul rând cetăţenilor Republicii Moldova. Lucrarea relevă principalele mituri fondatoare pentru statul dintre Prut și Nistru şi explică motivele pentru care este ultimul stat din Europa.

http://www.telegrafonline.ro/europa-va-afla-adevarul-despre-republica-moldova

 

  1. 77 de ani de la raptul teritorial din 28 iunie 1940

Azi -dimineață, deputatul Constantin Codreanu, originar din Basarabia, a făcut o interesantă Declarație politică în Parlamentul României:

  1. Mâine, se împlinesc 77 de ani de la raptul teritorial din 28 iunie 1940, când aproximativ 4 milioane de cetățeni ai României, în cea mai mare parte etnici români, din județele Bălți, Cahul, Cernăuți, Cetatea Albă, Dorohoi, Hotin, Ismail, Lăpușna, Orhei, Rădăuți, Soroca, Storojineț și Tighina – un total de 50 762 kilometri pătrați – s-au pomenit sub ocupația fostei URSS, urmare a ultimaturilor din 26 și 27 iunie 1940. Acestea puneau în practică prevederile Protocolului adițional secret al odiosului Pact Ribbentrop-Molotov, semnat de Berlin și Moscova.

http://www.timpul.md/articol/77-de-ani-de-la-raptul-teritorial-din-28-iunie-1940-111554.html

 

  1. Dreptul Germaniei la reunificare este egal cu dreptul României la reîntregire naţională

De Ziua Drapelului Naţional, marcată pe 26 iunie, românii mai au două capitale, o ţară frântă în două state de sovietici, acelaşi Tricolor la Bucureşti şi Chişinău, dar cu steme însoţitoare diferite. Germanii l-au avut pe cancelarul Helmuth Kohl, părintele reunificării naţiunii germane. Românii îl tot caută, de un sfert de veac, pe reîntregitorul lor.

http://adevarul.ro/moldova/politica/dreptul-germaniei-reunificare-egal-dreptul-romaniei-reintregire-nationala-1_595178205ab6550cb88d7896/index.html

 

  1. Șansele unionismului după implicarea lui Traian Băsescu în politica din Republica Moldova

La Congresul extraordinar al PUN, Ana Guțu, prim-vicepreședinte al formațiunii, a declarat că „consolidarea forțelor unioniste este o etapă firească de dezvoltare” și consideră că partidele unioniste ar trebuie să se unească primele. Aceasta a criticat actuala guvernare, arătându-se deranjată de situația în care a ajuns Republica Moldova la 3 ani de la semnarea Acordului de Asociere. „Alegerea unui președinte prorus, crizele politice interminabile și justiția selectivă din Republica Moldova periclitează viața cotidiană”, a explicat aceasta.

http://moldnova.eu/ro/sansele-unionismului-dupa-implicarea-lui-traian-basescu-politica-din-republica-moldova-17975.html/

 

  1. Expert: Republica Moldova este la cheremul manipulărilor mass media din Rusia

Republica Moldova, din punct de vedere informațional, este dominată de propaganda rusească. Este o problemă care dă bătăi de cap și statelor din UE și care încearcă prin diferite mecanisme să limiteze dezinformarea. Or, cetățenii moldoveni sunt limitați în a avea cea mai echidistantă informație despre relația Republicii Moldova – UE și care sunt beneficiile acestei relații economice. Este opinia exprimată în cadrul emisiunii „15 minute de realism economic” de către Ion Tăbârță, analist politic.

http://independent.md/expert-republica-moldova-este-la-cheremul-manipularilor-mass-media-din-rusia/

 

  1. Republica Moldova vrea prelungirea gazoductului Iași-Ungheni

El s-a referit explicit la gazoductul Iași-Ungheni, care ar trebui prelungit în România până la Onești, iar în Republica Moldova până în capitală. Proiectul contribuie la interconectarea Republicii Moldova la piața energetică europeană și implicit la securitatea energetică a țării, arată guvernul de la Chișinău, într-un comunicat citat de Agerpres.

http://www.euractiv.ro/euractiv-moldova/republica-moldova-vrea-prelungirea-gazoductului-iasi-ungheni-8044

 

  1. USR: Nu permiteţi transformarea Republicii Moldova într-o dictatură. Cerem suspendarea ajutorului financiar

Uniunea Salvaţi România solicită oficialilor şi instituţiilor româneşti să nu permită transformarea Republicii Moldova într-o dictatură controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc şi de pro-ruşii din PSRM.

http://independent.md/usr-nu-permiteti-transformarea-republicii-moldova-intr-o-dictatura-cerem-suspendarea-ajutorului-financiar/

 

  1. Pavel Filip, la Strasbourg: „Vreau să transmit toată recunoștința României”

Premierul de la Chișinău, Pavel Filip, a mulțumit la Strasbourg României pentru sprijinul alocat Republicii Moldova.

http://infoprut.ro/47563-pavel-filip-la-strasbourg-vreau-sa-transmit-toata-recunostinta-romaniei.html

 

  1. Trei ani de la semnarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană

Acordul de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană a fost semnat acum trei ani, la 27 iunie 2014, la Bruxelles. Acordul de Asociere cuprinde în el și Acordul de Liber Schimb, care permite accesul produselor moldovenești pe piața comunitară.

http://radiochisinau.md/trei-ani-de-la-semnarea-acordului-de-asociere-republica-moldova-uniunea-europeana—52502.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ