Europarlamentar roman: „Afirmatiile reprezentantului UE in Moldova sunt periculoase”

0
72

� � � � � � Europarlamentarul roman Roberta Anastase, membru in Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European si raportor pentru Marea Neagra a acestei institutii, a luat pozitie fata de declaratiile lui Kalman Mizsei, Reprezentant al UE in Republica Moldova.
� � � � � � Roberta Anastase considera ca abordarea domnului Miszei este ingrijoratoare pentru un reprezentant al UE intr-un stat care si-a exprimat deja dorinta de a face parte pe viitor din constructia europeana, se arta intr-un comunicat al europarlamentarului remis spre difuzare Agentiei DECA-press.
� � � � � � Amintim ca, in timpul aflarii sale la Bucuresti, Kalman Mizsei a indemnat Romania sa renunte la atitudinea de „frate mai mare” in relatiile cu Chisinaul. Acesta a venit si cu o serie de sfaturi pentru detensionarea relatiilor dintre Bucuresti si Chisinau. In plus Mizsei sustine ca solicitarea cetateniei romane de catre cetatenii moldoveni este un motiv de preocupare pentru Chisinau, dar si pentru Bruxelles, care vrea ca Romania sa isi reformeze legea cetateniei pentru a o face mai restrictiva.
� � � � � � „Domnul Miszei critica atitudinea Romaniei fata de Republica Moldova, uitand poate ca Romania sprijina neconditionat democratizarea si traseul european al Chisinaului. Ii voi propune domnului Miszei o intalnire pentru a-i prezenta nedistorsionat pozitia Romaniei fata de democratizarea regiunii Marii Negre si posibila rezolvare a conflictelor inghetate din regiune”, sustine Roberta Anastase.

http://www.deca.md/?cat=art_com&id=293

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ