Europarlamentarii români se implică

0
78

Vicepreşedintele Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European (PE), Ioan Mircea Paşcu, a fost ales raportorul socialiştilor şi democraţilor europeni în dosarul PE privind „Acordul de asociere R. Moldova–Uniunea Europeană”. Deputatul european va stabili poziţia familiei sale politice cu privire la respectivul raport, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă al delegaţiei din România a grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din PE.

„Această numire este materializarea angajamentului europarlamentarilor români din Grupul Socialiştilor şi Democraţilor din PE de a veghea ca R. Moldova să rămână pe radarul UE şi să beneficieze de tot sprijinul Uniunii pentru a face cât mai bine faţă problemelor interne şi efortului de aderare la UE”, a declarat, cu ocazia numirii, Ioan Mircea Paşcu.

Un alt europarlamentar român, PSD-istul Adrian Severin a fost numit raportor al PE cu privire la Rusia. Denumirea completa a raportului este „Acordul de Parteneriat şi Cooperare UE-Rusia”, unul din cele mai importante dosare ale PE în materie de politica externa.

Severin este, din iulie 2009, vicepresedintele în materie de politică externă şi apărare al socialiştilor şi democraţilor din PE, iar în perioada ianuarie 2007-iunie 2009 a fost şi presedintele Delegaţiei PE pentru relaţiile cu Ucraina.

Sursa: INFO-PRIM-NEO

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ