Eveniment: 27 martie – 97 de ani de la Unirea cu Basarabia

0
260

basarabia e rmaniaLa împlinirea a aproape un veac de la Unirea Basarabiei cu România, Platforma Unionistă ACȚIUNEA 2012 vă invită vineri, 27 martie, de la ora 18:00, în Piața Universității pentru a marca acest eveniment deosebit de important pentru conștiința colectivă comună a României și Basarabiei, surori pentru veșnicie în ceea ce a reprezentat și va reprezenta România Mare.

97 de ani scurși prin desișul anilor de la răsunătoarea Unire cu Basarabia, un eveniment memorabil pentru identitatea națiunii noastre, sora noastră pierdută revenind în 1918 sub ocrotitoarea strajă a Patriei Mamă, România.

Să ne adunăm cu toții vineri, 27 martie, pentru a evoca acest moment istoric de o crucială frumusețe în amintirea vremurilor trecute ce nu au fost uitate, să ne unim cu toții într-un strigăt și sub același stindard, sub steagul tricolor din inimile noastre și să parcurgem cu gândul distanța până la Chișinău! Să arătăm sentimentul înălțător prin dovada prezenței noastre în Piața Universității, să arătam patriotismul curat și nobil din sufletele noastre, argumentul viu al fidelității noastre față de Țară!

Sunt două țări, dar același popor, obârșie comună, ideal comun de unitate! Să ne lăsăm mânați de valul ascendent al iubirii noastre pentru ceea ce înseamnă Patria!

Vă așteptăm alături de noi să demonstrăm că românii și basarabenii sunt același neam, cu un trecut vitregit de soarta neiertătoare, însă cu un viitor comun, un viitor mai bun, unul luminos! Pentru că UNIREA ÎNSEAMNĂ PUTERE! UNIREA FACE PUTEREA!

Acțiunea de vineri presupune ilustrarea unei hărți a României Mari, alcătuită din oameni. Unioniștii vor avea parte de o surpriză: un spectacol de lumini și culori tricolore. Veniți cu mic, cu mare, să marcăm acest eveniment, 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, în cartea istoriei noastre. Să ne facem auziți! Basarabia, pământ românesc!

 

BASARABIA E ROMÂNIA!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ