Eveniment la Cluj: Anul istoric 1812 și consecințele sale asupra poporului român

1
95

Reprezentanții Platformei civice Acțiunea 2012 din Cluj Napoca îi invită pe toți cei interesați sâmbătă, 17 martie, de la ora 17.00 la o proiecție, urmată de dezbateri pe tema anului istoric 1812. Evenimentul va avea loc în sala mică de conferințe din cantina Campusului Hașdeu

La finalul proiecției va avea loc și un concurs cu premii la care vor avea șanse egale atât cunoscătorii subiectului cât și cei care vor fi atenți la proiecție. Premiul special va fi un bilet de autocar Cluj-Chișinău pentru a participa la Marșul Unirii organizat pe 25 martie la Chișinău.

Sunt așteptați români de pe ambele maluri ale Prutului.Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este formată din ONG-uri și persoane care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat. Anul acesta se împlinesc 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus.

1 COMENTARIU

 1. Bravo ROMÂNILOR basarabeni din Bălţi!

  Mitingul din 3 Martie 2012 le-a arătat Călăilor OCUPANŢI Ruşi că NOI ROMÂNII basarabeni ŞTIM CINE SUNTEM!

  Să bage la cap SLUGILE OCUPANŢILOR RUŞI care încearcă să ne învenineze:

  NOI SUNTEM ROMÂNI şi am fost smulşi de Ocupanţii Ruşi în 1812 de lângă FRAŢII ROMÂNI de peste Prut la fel cum şi ROMÂNII bucovineni au fost rupţi de către Ocupanţii austro-hungari la 1775.

  Nu MUMIA RSSM ci
  România REÎNTREGITĂ este ţara noastră!

  JOS CU ZIDUL Prutului!

  Zeci de ani germanii au avut un singur gând :SĂ SFĂRÂME ZIDUL RUSESC al Berlinului şi să RE-UNIFICE Germania!Mii de germani au murit împuşcaţi sau în puşcăriile ruseşti pentru că au încercat să treacă la FRAŢII LOR de după Zidul Berlinului.În 1989 GERMANII AU ZDROBIT ZIDUL RUSESC al Berlinului!Iar în 1990 RDG-STATUL MARIONETĂ creat de ocupanţii ruşi a dispărut la lada de gunoi a istoriei.
  Aţi auzit tovarăşi MANKURŢI?
  Germanii nu s-au lăsat până ce NU AU ARUNCAT LA LADA DE GUNOI a istoriei „RespubliKAKA maldavski” a lor .
  Tocmai pentru că GERMANII NU AU UITAT NICIODATĂ CINE SUNT există azi Germania.
  Tocmai pentru că NOI ROMÂNII basarabeni REFUZAM SĂ UITĂM CINE SUNTEM zi după zi înfăptuim MAREA RE-UNIFICARE cu Ţara Noastră Mamă ROMÂNIA!

LĂSAȚI UN MESAJ