Excursiile prin galeriile subterane de la Cricova se vor scumpi uşor după redeschidere

3
69

Cricova

Excursiile prin galeriile subterane de la Cricova se vor scumpi uşor după redeschidere

Preţurile la excursiile prin galeriile subterane ale Combinatului de vinuri Cricova din Republica Moldova vor creşte uşor după redeschiderea galeriilor.

„Preţurile finale încă nu au fost stabilite. Probabil se vor mări cu câteva procente, în limitele inflaţiei înregistrate în ultimii doi ani, dar nu vor depăşi ritmul de creştere a preţurilor la celelalte mărfuri şi servicii în R.Moldova”, a declarat pentru BASA-press Sorin Maslo, directorul marketing al Cricova. În 2006, în R.Moldova a fost consemnată o inflaţie de 14,1%, iar în 2005 – 10%.

Potrivit lui Maslo, excursiile pentru vizitatori vor fi reluate în decurs de câteva săptămâni, iar traseul va rămâne acelaşi pe care îl făceau pănă în prezent vizitatorii.

Lucrările de reconstrucţie a galeriilor de la Cricova au fost finalizate la începutul săptămânii curente, iar primii care au vizitat vinoteca au fost preşedintele Vladimir Voronin şi omologul său croat Stjepan Mesic, aflat într-o vizită oficială în R.Moldova. Galeriile au fost închise la 11 ianuarie 2006, iar lucrările de reconstrucţie au costat circa 60 mln de lei.

Vinoteca de la Cricova păstrează circa un milion sticle de vinuri şi este cea de-a doua galerie din R.Molova, după cea din Mileştii Mici, unde sunt circa 1,5 mln sticle de vinuri.

În cadrul excursiei oamenii pot degusta vinuri din diferite tipuri de colecţii. În colecţia de vinuri sunt aproximativ 160 de mărci, inclusiv exponate unice ca lichiorul Ian Beher din 1902 şi vinul Ierusalim de Paşti, datând din 1902. O altă raritate o reprezintă „Colecţia lui Goring”, care a fost „mâna dreaptă” a lui Hitler.

Până în prezent, vinurile de la Cricova au obţinut 120 de medalii, ultima fiind o medalie de argint obţinută luna trecută în cadrul concursului internaţional din Londra, Wine Spirit and Competition.

www.basa.md

3 COMENTARII

  1. nici nu mam asteptat ca asa intreprindere mare si se zgircesc sa faca degustare pentru toti nu conteaza pretul ecscursiei pozor

  2. Da cam ai dreptat au o schema cu judecatorii si li se micsoreaza penalitatile prin judecata, pe motiv ca CRICOVA, e in situatie financiara dificila, personal am patito, 10% din actiune cheș judecatorului si foc la ghete, treaba merge ca pe roate.

LĂSAȚI UN MESAJ