Expert militar: Ucraina nu dispune de capacitate de apărare în cazul unui atac din partea României

2
119

În cazul unui atac al României asupra regiunii Odessa, flotila dunăreană ar fi distrusă din cauza stării actuale de degradare, transmite publicaţia de ştiri on-line „Nezavisimoe voennoe obozrenie”

În perioada sovietică, pe Dunăre staţionau navele de război ale URSS. Odată cu obţinerea independenţei, Ucraina a decis că staţionarea flotei sovietice este inutilă, iar de acest fapt „s-a bucurat” pe deplin România. Autorul articolului, Valery Panov, subliniază faptul că Ucraina nu ar putea rezista unui atac românesc deoarece „actuala sa <<flotilă>> staţionată pe Dunăre este alcătuită din două nave învechite”.

„Kievul nu este în măsură să răspundă provocărilor lansate de Bucureşti, iar în acest context Flota rusă din Marea Neagră reprezintă garantul nu numai al graniţelor sudice ale Rusiei, ci şi al securităţii naţionale a Ucrainei, de aceea interesele geopolitice ruso-ucrainene coincid ”, conchide autorul articolului.

Amintim că în anul 2017 expiră acordul încheiat privind staţionarea Flotei ruse la Sevastopol. Însă, atât  preşedintele rus Dmitri Medvedev, cât şi preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, au anunţat că termenul se va prelungi la 25 de ani în schimbul unei reduceri de 30 % din preţul pentru gazele naturale livrate de Gazprom Kievului, considerată şi o parte din chiria plătită de Moscova pentru baza maritimă.

Autor: Nicu Ţîbrigan

Foto:  http://ru.tsn.ua

Sursa

2 COMENTARII

 1. nu cred ca Romania ar dori vreodata sa atace Ucraina,romanii sunt oameni pasnici,dar nu se stie niciodata ce se poate intampla intre Rusia si Ucraina

 2. Mihai Stoia, 10 ani, Sibiu:

  Poezie de-a dreapta

  Ce trist e cu-acest Escu,
  ce frumos era cu Eminescu…

  Atat de bine a fost acum zeci de ani
  cand oamenii aveau bani.
  Ar fi fost bine,
  ca Romania sa fie monarhie.
  Dar,
  vorbesc in zadar.
  Poate asta nu se va intampla
  in viata mea…

  As fi vrut sa traiesc
  pe pamant vitejesc,
  in Romania Mare,
  cu regi de onoare,
  cu oameni cinstiti,
  de lume iubiti.
  Vremurile acelea
  nu vor mai exista in Romania

  Sper ca intr-o zi se va face dreptate
  si tara va avea de toate:
  autostrazi, infrastructura si oameni adevarati,
  de care sa nu va mai saturati.

  Iar Cadrilaterul, Basarabia si Bucovina sa ne revina,
  si Regele iarasi sa vina

LĂSAȚI UN MESAJ