Expertiza repetată confirmă: Ion Ţâbuleac a decedat în urma căderii de la înălţime

0
110

Expertiza repetată efectuată pe cadavrul lui Ion Ţâbuleac, tânărul găsit mort după evenimentele din aprilie 2009 confirmă prima ipoteză de deces a acestuia. Acesta a decedat după ce a căzut de la o înălţime mare, susţine Centrul de Medicină Legală, care a efectuat expertiza repetată.
Totodată, experţii nu au putut spune clar de la ce înălţime ar fi căzut tânărul. Cert este doar că acesta avea mai multe fracturi la picioare şi coloana toracică. Rezultatele expertizei vor fi transmise procurorilor.

Amintim că Ion Ţâbuleac, tânărul din satul Bolohani, raionul Orhei, a fost găsit mort în preajma Gării de Nord, a doua zi după protestul violent din aprilie 2009. Atunci, procurorii au spus că tânărul s-a întors de la Moscova, şi că s-ar fi sinucis aruncându-se de pe un stâlp. Cadavrul lui Ion Ţâbuleac este al doilea exhumat după cel al lui Valeriu Boboc, care a murit în noaptea protestelor. Medicii au stabilit, după exhumare, că Valeriu Boboc a murit în urma unor lovituri şi nu a intoxicării cu gaz, aşa cum se anunţase iniţial.

În cazul dat, procurorii vor să afle dacă Ion Ţâbuleac este sau nu victimă a protestelor din aprilie. Anterior, şi premierul Vlad Filat a cerut o investigare mai amplă în cazurile tinerilor decedaţi în timpul evenimentelor din aprilie 2009.

sursa: hotnews.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ